HOFKWARTIER ORGANISEERT VOOR TWEEDE KEER MARCHÉ ROYAL

HOFKWARTIER ORGANISEERT VOOR TWEEDE KEER MARCHÉ ROYAL

Franser dan Frans kan het op 9 oktober as. niet worden in het Hofkwartier Den Haag. Dan vindt voor de tweede keer Marché Royal plaats. In de sfeervolle kronkelige straatjes achter Paleis Noordeinde, in de Paleistuin en langs de gracht is het die dag gezellig druk. En hoe kan het ook anders: Marché Royal is een op-en-top Frans evenement.

Zo is er een markt met Franse specialiteiten van ondernemers uit het Hofkwartier, zijn er proeverijen en demonstraties en is er Jeu de Boules in de Paleistuin. Ook is er Franse muziek waaronder de Franse Band Piere et les Optimist en speelt er een Franse chansonnier. Die dag zijn er verder tal van andere activiteiten, waaronder rondleidingen in de Schuilkerk en het Klooster in de Oude Molstraat waar de monniken van St. Jan Franse liederen zingen. Voor de kinderen is er de workshop schilderen ‘Comme à Montmartre’. In het Venduehuis aan de Nobelstraat is het voor de kunst- en antiekveiling kijkdag met een ‘Frans tintje’.

Alliance Française

De Alliance Française, die talencursussen Frans verzorgt, organiseert een boekenmarkt bij de Grote Kerk onder de ‘Eiffeltoren’. Het pièce de résistance is een rijtour van klassieke Franse auto’s. De oudste is een Renault KJ 1 uit 1924 (!). Marché Royal vindt plaats op zondag 9 oktober van 11.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk. De Frans ambassadeur verricht om 11.30 uur bij het Venduhuis de officiële opening. Meer weten? Volg Marché Royal dan op Facebook.