SCHILDERIJEN ADRIEN FAVEAU INSPIREREN HANNO VAN DAM TOT SFEERFOTO’S HOFKWARTIER DEN HAAG

SCHILDERIJEN ADRIEN FAVEAU INSPIREREN HANNO VAN DAM TOT SFEERFOTO’S HOFKWARTIER DEN HAAG

Adrien Faveau schildert in een voor hem opmerkelijke stijl onze dagelijkse omgeving: wachtende auto’s in de file, rijen gebouwen, straten, gehaaste voorbijgangers, verkeerslichten, informatieborden en de straatverlichting. Zijn schilderijen symboliseren de beweging van het licht en roepen associaties op met een zonsondergang, douche of grijze weer.

Schoolstraat en Molenstraat in Hofkwartier Den Haag

Adrien schildert op hout en gebruikt een veelheid aan technieken, waaronder krassen en schrapen. Ook gebruikt hij soms oplosmiddelen om het schilderij een natuurlijke slijtage te geven. Daardoor lijkt de vallende regen of de verblindende zon bedrieglijk echt. Mede daardoor krijgt door zijn hand een stedelijk landschap een nieuw gezicht, vaak met een herkenbare nostalgie. In het Hofkwartier Den Haag schilderende Adrien onder meer de Schoolstraat en de Molenstraat. Dat inspireerde amateurfotograaf Hanno van Dam tot deze sfeervolle beelden.

 

De Molenstraat in Hofkwartier Den Haag. Foto: Hanno van Dam. Inzet: het olieverfschilderij van Adrien Faveau dat hem inspireerde (25×25 cm met de titel: ‘Composion #142, huiles sur bois’).

 

 

De Schoolstraat in Hofkwartier Den Haag. Foto: Hanno van Dam. Inzet: het olieverfschilderij van Adrien Faveau dat hem inspireerde (25×25 cm met de titel: ‘Composion #141, huiles sur bois’).

 

Meer weten?

Kijk dan op de Facebook-pagina van Hanno  van Dam of op de website van Adrien Faveau. Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes? Volg het Hofkwartier Den Haag dan op FacebookInstagram of Twitter.