4 X LEKKER TUKKEN IN HET HOFKWARTIER

4 X LEKKER TUKKEN IN HET HOFKWARTIER

Wist je dat het geweldig logeren is in één van de oudste buurten van Den Haag? Na een dagje shoppen, musea, uit eten, theater en een drankje plof je lekker in bed. We geven je vast vier adressen!

Door Jasper Gramsma

#1. Parkhotel: vogels in de tuin

Met maar liefst 120 kamers is dit het grootste hotel van het Hofkwartier. Het gebouwencomplex is een combinatie van twee vroegere hotels (Pomona en De Zalm) en beslaat ongeveer de helft van de Molenstraat. Vanuit veel kamers heb je een adembenemend uitzicht op de tuin van Paleis Noordeinde; je wordt er gewekt door het geluid van de vogels!

Het Parkhotel heeft vier sterren en beschikt over een fijne lobby, stijlvolle vergaderzalen en een fraai trappenhuis dat door een leerling van Berlage werd ontworpen. De keuze uit verschillende kamertypes is groot: van eenvoudige Budget Single Kamer tot luxueuze Junior Suite met een eigen jacuzzi! Dankzij de 24-uurs roomservice ben je altijd zeker van alles wat je maar nodig hebt.

Molenstraat 53. Meer informatie.

#2. Paleis Hotel: slapen met Couperus

Iets verderop, aan de overkant van diezelfde Molenstraat vind je dit intieme boetiekhotel met vier sterren. Het monumentale pand kent een rijke historie. Schrijver Louis Couperus logeerde hier vaak bij zijn oudere zus, die het pand eind 19de eeuw bewoonde. Haar kinderrijke gezin en stoet aan personeel vormden de inspiratie voor vele van Couperus’ verhalen.

Het Paleis Hotel heeft 20 kamers waarvan er niet één hetzelfde is. Er is keuze uit Deluxe, Superior en Executive kamers die allemaal sprookjesachtig zijn ingericht met Louis XVI-meubels en stoffen van de Franse designer Pierre Frey. De service strekt zo ver dat je zelfs, indien op tijd, kunt parkeren op het terrein van het hotel. Uitslapen kan trouwens zonder gedoe; een late uitcheck om 12.00 uur is kosteloos!

Molenstraat 26. Meer informatie.

#3. Hotel Room 11: helemaal Haags

Dit kleine themahotel met twee sterren is helemaal in Haagse stijl ingericht! De 10 kamers (6 tweepersoons en 4 eenpersoons) hebben dan ook allemaal een naam die verwijst naar de hofstad. Eind 2019 ondergaat het hotel een grondige verbouwing naar 4 luxe, self supporting appartementen en twee luxe tweepersoonskamers op de topetage. De oude naam Hotel het Centrum wordt dan in ere hersteld.

Tot die tijd beschikken de kamers over allerlei handigs: wifi, een flatscreentelevisie, een föhn, koffie/thee en strijkbenodigdheden. Ontbijten doe je bij het tegenovergestelde café Pistache en de receptie bevindt zich in Café de Bieb. Vanuit het hotel zijn alle highlights in een mum van tijd te bereiken. Je loopt er zó de Paleistuin binnen, maar ook de winkels en musea zijn op loopafstand.

Veenkade 6. Meer informatie.

#4. Ibis Styles Den Haag City Centre: in de geest van Berlage

Dit is het nieuwste slaapadres in het Hofkwartier. Afgelopen najaar opende Ibis Styles het hotel met 41 kamers in het karakteristieke gebouw van ‘De Nederlanden van 1848’. Het rijksmonument werd ontworpen door H.P. Berlage en hoewel de kamers modern zijn en van alle gemakken voorzien, waard de geest van de architect hier nog altijd rond. Vooral in de vergaderzaal, die nog helemaal intact is.

De schappelijk geprijsde kamers van dit driesterrenhotel zijn zowel voor toeristen als zakenlieden geschikt. Het interieur ademt design dankzij het strakke meubilair en de kwalitatieve materialen. En dankzij de ingenieuze opstelling van douche, wastafel en wc bieden de compacte kamers voldoende ruimte. Ontbijten kan in de gezellige receptie annex lobby met een heerlijk buffet én uitzicht op de Grote Kerk, hét symbool van de stad.

Kerkplein 3. Meer informatie.