MET JE KROOST NAAR MAMA ROOS

MET JE KROOST NAAR MAMA ROOS

Iedereen met jonge kinderen kent het: je wilt er even uit voor een kop koffie of een lunch, maar je kroost zoekt juist het avontuur. Klauteren, klimmen en kakelen, bij Mama Roos mag het gelukkig allemaal.

Spelende kids

Zaterdagochtend, even voor elven. Hoewel Mama Roos in de Molenstraat net een maand geleden voor het eerst de deur opende, zitten overal in de gezellige lunchroom annex speeltuin, kinderkledingwinkel, evenementenlocatie en kapperszaak jonge ouders aan een kop thee, al dan niet met een stuk chocoladecake – alsof ze hier altijd al kwamen. Het geluid van spelende kids vult de ruimte.

Binnenglijbaan

Naast de binnenglijbaan treffen we eigenaar Roos Tjon, zelf moeder van drie. Terwijl ze de kleintjes begeleidt en nieuwe gasten verwelkomt, ziet ze wonderwel tijd om ons te woord te staan. “Dit is wat ik zelf altijd miste,” legt de dertigjarige ondernemer uit. “En nu de oudste binnenkort naar school gaat, wilde ik weer gaan werken. Dat bleek lastig te combineren, dus ben ik voor mezelf begonnen en neem ik de kinderen mee hiernaartoe.”

Kinderfeestje

Twee vliegen in één klap, dus. En ook nog eens een gat in de markt. “Het concept omvat zo’n beetje alles,” zegt Roos lachend. “Je kunt hier koffiedrinken en lunchen terwijl de kinderen met elkaar spelen. Ook je kind laten knippen kan, op de motor achterin, of een kinderfeestje geven. Voor in de zaak heb ik normaal kleding en accessoires, dat heb ik even opgeruimd omdat ik gisteren een evenementje had.”

Personeel

Hoewel Roos de zaak in principe in haar eentje runt, krijgt ze hier en daar ondersteuning van familie. “Mijn vader gaat binnenkort met pensioen, dus hij helpt me veel. En mijn vriend komt straks ook. Nu is dat nog wel goed te doen, maar als het zo druk blijft, moet ik binnenkort zeker personeel gaan aannemen.” De plicht roept: er wordt een rekening gevraagd. Roos schakelt moeiteloos over in de volgende rol.

Bouwval

Terug in de interviewstand vertelt ze waarom ze voor deze plek heeft gekozen: “Ik wilde sowieso in het centrum van Den Haag zitten. Eerst had ik een pand op de Denneweg op het oog. Dat ging niet door omdat ik de tuin niet kon gebruiken. Toen de makelaar me deze locatie liet zien, was ik meteen verkocht. Het was een bouwval, maar ik vond de straat direct zó mooi, met al die vlaggetjes en zo.”

Pindakaas

Het menu is volop in ontwikkeling. “Dit is nog niet de vaste kaart. Ik speel ermee om te zien hoe ik het beste op de behoeftes kan inspelen,” vertelt Roos. “Bij de ouders lopen de verse broodjes het best. Vooral die met zalm en met brie. Nu ga ik ook carpaccio proberen.” Voor de kinderen is eenvoud troef: “Gewoon een lekkere boterham met pindakaas vinden ze helemaal geweldig. Vooral als we er figuurtjes mee maken.”

Mama Roos, Molenstraat 36. Open: woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.mamaroos.nl.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.