KNOSSOS: 35 jaar Grieks aan het Kerkplein

KNOSSOS: 35 jaar Grieks aan het Kerkplein

Restaurant Knossos is een begrip in Den Haag. Het Grieks restaurant is sinds 1985 gevestigd in het monumentale pand van Berlage aan het Kerkplein naast de Grote Kerk. Het is bekend om zijn klantvriendelijkheid en de jarenlange ervaring maakt Knossos met elke gelegenheid weer tot een bijzondere reis van de mediterrane culinaire.

Familiebedrijf

Al 35 jaar draait het bekende restaurant op deze mooie centrale plek. Zoi, de eigenaresse kwam met haar familie vanuit Thessaloniki naar Nederland in 1968 en begon in Utrecht een klein horeca bedrijf. Daarna verhuisde de familie in 1985 naar Den Haag en begon dit mooie restaurant op het Kerkplein. Ze heeft geen heimwee, het is goed hier. Gilbert, de bedrijfsleider, is de bijna aangenomen Nederlandse zoon die er al jaren werkt en praat alleen “yamas!”. Daarnaast is het een echt familiebedrijf, waar in ook de kinderen en kleinkinderen in meewerken met een totaal van 15 mensen. En dat voel je als bij binnenkomst het relaxte warme welkom je tegemoet komt.

Opening van de terrassen

Men is druk met het opzetten van het terras dat vanaf 28 april weer open is. Er zijn dan 25 tafels beschikbaar op het pleintje die in de namiddaguren in de zon staan en in de luwte van de wind houdt en zelfs is het terras in de koelere dagen verwarmd. Vanaf woensdag 12.00 uur opent Knossos met de nieuwe kaart: de lunchkaart biedt verschillende broodjes en salades, maar ook kun je terecht voor een warme maaltijd. Tevens is het een ideale plek voor een onderbreking tijdens een middag winkelen of zomaar tussendoor.

Nieuwe website en kaart

Binnenkort komt er een nieuwe website, waarop natuurlijk de authentieke Griekse gerechten en ook mediterrane gerechten blijven. Er komen een nieuwe lunch-, diner-, dessert- en zelfs cocktailkaart. Knossos luistert aandachtig naar de inbreng van hun gasten, waarbij uiteraard de kwaliteit en service voorop staan. De chef-kok bereidt zoveel mogelijk met biologisch vlees, duurzaam gevangen vis en verse groenten de verfijnde gerechten te bereiden, natuurlijk ook vegetarische. Als enig Grieks restaurant in Den Haag heeft het mediterrane gerechten op de kaart. Om de wijnen perfect bij het eten te kunnen combineren is er gekozen voor een mondiale wijnkaart. De ervaren kelners voorzien je graag van een passend advies.

Inrichting

Het restaurant heeft in 2008 een ingrijpende verbouwing ondergaan. En de presentatie werd gemoderniseerd: Kwaliteit en sfeer staan hoog in het vaandel. Met oog voor elk detail is gekozen voor een opvallende metropolistische inrichting: Een gedurfde gouden muur met comfortabele banken nodigen uit voor een heerlijke relaxte lunch, apero en avondje culinair genieten in een sfeervolle, luxe omgeving. Het restaurant biedt 80 tafels binnen en het terras normaliter nog eens 100 zitplaatsen.

Afhaal en take-away

Naast het tafelen op het Kerkplein zijn er de afhaalmaaltijden, die in de coronaperiode door Knossos speciaal zijn samengesteld. In speciaal ontworpen dozen worden voor 2 tot 8 personen een verscheidenheid aan gerechten aangeboden, eventueel met cocktail! De menukaart heeft een andere vorm gekregen, in die zin dat het is aangepast op de afhaalmaaltijden, iets dat zij eerst niet leverde, ook de take-away is nieuw. Het samenstellen van de menukaart moest opnieuw en ook de manier van aanleveren. Vanaf oktober 2020 worden de speciale afhaalgerechten geleverd in bamboe bakjes, die het alles goed warm houden en een mooi, kwalitatief, doch zeker duurzaam en biologisch product is. In het Hofkwartier zijn volop gelegenheden om je take-away als picknick te genieten, zoals op het nabij gelegen Kerkplein, in de Nutstuin (ingang Torenstraat) of in de Paleistuinen.

Groepsarrangementen en catering

Naast de lunch, borrel en het diner kan men terecht voor verschillende (groeps-)arrangementen. Gelegen naast het oude idyllische stadhuis “de Groenmarkt” is het mooie Knossos restaurant bijvoorbeeld een zeer geschikte locatie voor de bruiloftsgasten: met verzorging van receptie van begin tot eind. Catering wordt ook gedaan, zoals voor het Helsinki Committee.

En het bestellen kun je ook ruim van te voren doen. Er is een flyer ontworpen, die je zo kunt meenemen, waarop het aangepaste menu. Op de website staan alle gerechten.

Knossos is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 18.00uur voor terras en kan afhalen tot 21:00 uur. Reservering telefonisch via 070 – 365 48 31 of via de website.

Informatie: www.knossosdenhaag.nl

Instagram en Facebook