Overstock Dagen 2021: 17 tot en met 19 september

Overstock Dagen 2021: 17 tot en met 19 september

Aankomende weekeinde is het weer zover: OVERSTOCK DAGEN in het Haagse Hofkwartier. Op vrijdag 17 september start de driedaagse rage op koopjes in de kleine straatjes van het oude Den Haag. Je slag slaan bij de verschillende ondernemers die hun kelders leeghalen en aanbiedingen hebben van de meest uiteenlopende objecten: Dé kans om die aparte aanschaffing en een prachtig koopje te doen.

In het boekje staan per straat de nu 26 aangemelde ondernemers weergegeven met een kleine omschrijving van wat er in stock te vinden is. We verwachten tijdens de dagen ook nog ‘spontane’ nieuwe deelnemers. Het boekje kun je hieronder downloaden, maar het is ook in papiervorm te vinden bij de ondernemers en andere gezellige plekken in het Hofkwartier.

Boekje Overstock Dagen 17 tot en met 19 september 2021: BoekjeOSDHHK

Verborgen achter de Grote Kerk en het Oude Stadhuis ligt het Hofkwartier, de wijk rondom Het Hof: het Koninklijk Paleis. Het Hofkwartier is van oudsher een levendige boel; ambachtslieden, kunstenaars, delicatessehandelaren, koks en andere creatievelingen wonen en werken er in harmonie. De kleine middeleeuwse kronkelstraatjes herbergen talloze goud- en zilversmeden, galeries, modeontwerpers, vintage winkeltjes, naaiateliers, een kloosterwinkel vol specialiteiten, een boekenmarkt en een rariteiten kabinet. In het Venduehuis der Notarissen, uit de tijd van Napoleon, zijn er maandelijks veilingen voor iedere beurs.

Toch is het een echt stukje stad, met lieflijke huizen en tuinen en vol bewoners. De Paleistuinen is een openbaar park. De van oudsher internationale hofstad heeft zo zijn unieke plekken en culinair is het Hofkwartier: het wemelt van verschillende cafés en restaurants – van sterren (zelf de befaamde Michelin) tot streetfood. De monniken van St. Jan brouwen er hun bier en de Franse bakker bakt er zijn brood. In de straten zijn terrasjes en is het gezellig. Het Hofkwartier voelt een beetje Frans; in het verleden was Frans de voertaal aan het Hof en ook dit jaar is er op 10 oktober weer de Marché Royal. Ook muzikaal is het een topper: vele muzikanten van klassieke tot jazz wonen in de wijk en komen we vaak tegen tijdens een optreden bij ondernemers of in een van de straatjes.

Wij wensen je een superaankoopervaring en zien je graag terug in het Hofkwartier!