Evenementen

Regelmatig staat het Hofkwartier op z’n kop. Dankzij een gevarieerde agenda van evenementen kun je de buurt steeds op een andere manier ontdekken. Vaste onderdelen op het programma zijn het Hollands Historisch Festijn, Marché Royal, de Overstock Dagen en de Wintermarkt. Maar tussendoor wordt op kleine schaal ook van alles georganiseerd.

Haags-Historisch-Festijn-2016-Angelique-Schipper-Cake-du-Fortin-Koninginnen-Paleistuin

Holland Historisch Festijn

Tijdens het Hollands Historisch Festijn in augustus komt de vaderlandse geschiedenis op het Binnenhof, aan de Hofvijver, op de Plaats en in de Paleistuin tot leven! Belangrijke figuren die aan de basis stonden van ons land trekken in parades voorbij. Ook kun je in gesprek met alle Nederlandse koninginnen. Een leuk en leerzaam weekend voor alle leeftijden.

Marché Royal

Om in de herfst in Parijse sferen te raken, hoef je niet ver van huis! Elk jaar in oktober vindt namelijk de Marché Royal plaats, de gezelligste markt van het Hofkwartier. In de sfeervolle straten klinken accordeons, ruikt het naar vers stokbrood en sieren de fraaiste Franse oldtimers de trottoirs. Door de hele buurt staan kraampjes met leuke snuisterijen en smakelijke lekkernijen. En natuurlijk is er ook in de winkels en horeca van alles te beleven.

marche-royal
Overstock-Dagen-Hofkwartier-Den-Haag

Overstock Dagen

Traditiegetrouw halen de ondernemers in het Hofkwartier in november de bezem door hun zaken. Alle kelders en magazijnen van de winkels, hotels en restaurants in het Hofkwartier moeten leeg. Dit is dus je kans om oude collecties, samples, winkelmaterialen, serviezen en nog veel meer unieke items voor een prikkie op de kop te tikken!

Wintermarkt

In december is het Hofkwartier de ideale entourage om je kerstinkopen te doen. In het bijzonder tijdens de nostalgische Wintermarkt. Terwijl je met glühwein langs de knusse kramen in het winterlandschap slentert, geven ambachtslieden van weleer demonstraties en wacht op de hoek van haast elke straat een koor of muzikant die klassieke kerstliederen ten gehore brengt. Ouderwets hartverwarmend.

Hofkwartier-Den-Haag-Dickens-Festival