INDIAN POP-UP IN FLOC RESTAURANT TIJDENS KORZO INDIA DANS FESTIVAL

INDIAN POP-UP IN FLOC RESTAURANT TIJDENS KORZO INDIA DANS FESTIVAL

Terug naar de roots van de danstalen uit verschillende regio’s in India met hetzelfde doel: ‘Moksha Sadhana’ het bereiken van verlichting en de bevrijding van onwetendheid. Dat is de uitdaging voor ‘Trisandhi’. Dit danstrio treedt op tijdens het India Dans Festival dat Korzo in het Hofkwartier in Den Haag organiseert van 16 tot en met 31 oktober as. Kishori (Odissi), Vaijeyanthi (Bharatanatyam) en Shyama (Mohiniyattam) tonen de finesses van de dansstijlen, maar onthullen tegelijkertijd hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Indiase keukenbrigade

Op 25 en 26 oktober is er in het aanpalende restaurant FLOC een Indian Pop Up. Twee avonden serveert de Indiase brigade van restaurant The Pepper Trail een heerlijk authentiek Indiaas 3-gangen menu, vertelt Viresena Baldewsingh van FLOC. Ze is vooral enthousiast over de samenwerking met Korzo, The Pepper Trail en Sapna Knijnenburg-Prabhu, de host die honderduit vertelt over de verrassende Indiase wijnen die zij importeert voor Asian-Wines en wijnadvies geeft. Cartoonist en illustrator Bert Dekker toont zijn werk dat hij onlangs maakte tijdens een reis door Zuid-India.

Indiase cultuur promoten

Dat is het leuke van een pop-up, zegt Viresena. ‘Je hebt een idee, zoekt samenwerking met elkaar en gaandeweg sluiten anderen zich daar bij aan. Zo bundelen tijdens deze pop up drie onafhankelijke Indiase ondernemers hun krachten om gedurende het India Dans Festival iets neer te zetten. Onze missie is het promoten van de Indiase cultuur, eten, drinken en gastvrijheid.’ Samenwerking vindt ze om nog een andere reden belangrijk. ‘Met elkaar kunnen we nog meer uit het Hofkwartier Den Haag halen. Laten zien wat deze sfeervolle buurt met de kronkelige straatjes achter Paleis Noordeinde allemaal te bieden heeft.’

Samenwerken belangrijk

Tijdens de eerste pop-up, in samenwerking met Baladi Manouche, wisten de ondernemers uit het Hofkwartier elkaar ook al te vinden, wordt duidelijk. ‘Zo hielp bijvoorbeeld collega-restaurateur Bas Winkler van restaurant Ratu Raja mee, vertelt Viresena. ‘Wij mochten zijn big green egg lenen voor de barbecue en hij stond de hele avond in de keuken af te wassen. Bas had een leuke avond bleek achteraf, en wij waren dolblij met z’n hulp. Behalve dat, heeft hij ook de Bánh Mì Girls advies gegeven voor hun pop up bij ons. Daar hadden ze daadwerkelijk wat aan; zo help je elkaar. Het is echt leuk om te zien hoe ver je kan komen door met elkaar samen te werken. Het is echt mijn project. Ik doe het heel graag en krijg er energie van. Ondernemers kunnen ontzettend veel van elkaar leren en daarom is het belangrijk om elkaar op te zoeken.’

Het India Dans Festival in Korzo is van 16 t/m 31 oktober in Korzo. Voor info kijk in de agenda. De Indian Pop-Up in FLOC Restaurant is op 25 en 26 oktober as. Kijk voor meer info op de Facebook-pagina. Adres Korzo: Prinsestraat 42 en FLOC: Prinsestraat 42a Den Haag.

>> Foto: Sunny Jagesar