HET PARK IN VOOR DE WERELDVREDE

HET PARK IN VOOR DE WERELDVREDE

Voor zover het al geen paradijsje was, is de Paleistuin komend weekend helemaal het hof van eden. Daar draait zondag 24 september namelijk alles om vrede met elkaar én met jezelf tijdens de vijfde editie van Peace in the Park.

Spiritualiteit

Een vredesmanifestatie zou geen vredesmanifestatie zijn als niet iedereen ervoor was uitgenodigd. Maar Hagenaars uit de wijken rondom de Paleistuin met interesse voor spiritualiteit zijn extra welkom bij Peace in the Park. Deze zondagmiddag in de buitenlucht staat in het teken van beleven, ontmoeten en bewegen voor een betere wereld.

Conflict

In de zogenaamde Talktent gaat kunstenaar en ondernemer Bruno van den Elshout in gesprek met onder anderen lifestylecoach Pauline van der Lee of fysieke en mentale vitaliteit die je in staat stellen te ontspannen en je eigen talenten verder te ontwikkelen. Aansluitend geeft Dick Allewijn, hoogleraar mediation aan de VU Amsterdam, een workshop waarin je ontdekt wat wel en niet werkt bij het ingrijpen in een conflict.

Foto: Just Peace Festival

Stemmetje

Meer op zoek naar innerlijke rust? Schuif dan aan bij één van Mindset & Mediation sessies van de Brahma Kumaris Spirituele Academie in de Pagodetent. Hier leer je bewuster omgaan met het stemmetje in je hoofd dat weleens zegt dat we niet goed genoeg zijn. Of luister naar het ontspannende, live gecomponeerde pianospel van Roger Spees en Alex Barends, alias Lex Relax Piano.

Labyrint

Als je niet kunt stilzitten, zijn er lichamelijke trainingen, zoals de ‘innerlijke bewegingsdans’ met chi kung-oefeningen onder leiding van beeldend kunstenaar, art performer en museumdocent Yvette Teeuwen. Dit voorjaar werd in de tuin al een labyrint aangelegd dat onderdeel is van het project ‘Ruimte voor Rituelen’. Tijdens de manifestatie kun je hier doorlopend wandelen naar de innerlijke vrede.

Wie op maandagochtend dus echt eens uitgerust en in harmonie aan z’n nieuwe werkweek wil beginnen, moet volgende week zondag beslist de Paleistuin opzoeken…

Peace in the Park (onderdeel van Just Peace Festival van 21 t/m 24 september), zondag 24 september van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op peaceinthepark.eu.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.