MICHAEL BARNAART ‘KAAPT’ JOURNAAL

MICHAEL BARNAART ‘KAAPT’ JOURNAAL

De dames bij de NOS zijn dol op de jurken van modeontwerper Michael Barnaart van Bergen. Na anchor woman Annechien Steenhuizen is ook weervrouw Willemijn Hoebert om. En nieuwkomer Amber Brantsen heeft de radio nog maar net verruild voor televisie of ze steekt zich eveneens in een Haags designerkloffie.

Je creaties in één klap tonen aan een miljoenenpubliek, welke modeontwerper wil dat nou niet? Die eer viel Michael Barnaart van Bergen de afgelopen tijd veelvuldig ten deel. De designer uit het Hofkwartier heeft inmiddels een vaste plek gekregen in de garderobe van de vrouwelijke presentatoren bij de NOS.

Star Trek

Het begon allemaal anderhalf jaar geleden, toen Annechien Steenhuizen jurk Malano droeg tijdens het achtuurjournaal. “Kort daarvoor was de styliste bij me langs geweest, dus ik wist dat er iets van me gedragen kon worden. Maar het was toch een verrassing toen het zo ver was. Daar hebben we thuis wel even op geproost”, bekent Barnaart.

Niet lang daarna maakten ook drie andere jurken hun opwachting om het ranke lijf van Annechien. “Het is altijd spannend wat de reacties zijn als er twee miljoen mensen kijken”, aldus de ontwerper. “Gelukkig waren de meeste positief. Om de opmerking dat Annechien op een personage uit Star Trek leek heb ik hartelijk gelachen.”

Vergrootglas

Inmiddels is meteoroloog Willemijn Hoebert ook al twee keer te zien geweest in een jurk van zijn hand. Vooral het oranje hart op jurk Coeur Bleu viel de kijker op. Zo Twitterde ene Leendert: ‘Als je écht van het weer houdt. ♥ #NOSJournaal.’ Amber Brantsen droeg onlangs jurk Camee in één van de ochtendjournaals en wie weet volgt binnenkort meer.

Barnaart beschouwt het als een compliment: “Wat je als vrouw aanhebt op tv ligt onder een vergrootglas. Bij je kledingkeuze moet je voortdurend rekening houden met je representativiteit zonder saai te zijn. Je wilt uitgesproken zijn zonder aanstoot te geven, een lastige balanceeract al met al. Dus wanneer deze dames uiteindelijk kiezen voor iets uit mijn collectie, dan vleit me dat.”

Michael Barnaart van Bergen, Papestraat 1B. Kijk voor meer informatie op de website.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.