BELEEF LA DOUCE FRANCE IN HET HOFKWARTIER

BELEEF LA DOUCE FRANCE IN HET HOFKWARTIER

De zomer ligt weer achter ons, dus het mijmeren over mooie Franse dorpjes en hun authentieke streekmarkten kan weer beginnen. Maar opgelet! Want op 7 oktober kun je je in het Hofkwartier nog even onderdompelen in het goede Franse leven tijdens Marché Royal.

Chansons

De vierde editie van Marché Royal heeft een bomvol Frans progamma! De hele dag is er in het Hofkwartier een mediterrane lifestylemarkt met kramen vol leuke snuisterijen en ambachtelijk lekkers. Uit de gezellige kronkelige straten klinken afwisselend jazz- en gipsymuziek en natuurlijk ook de beroemde Franse chansons van Brel en Piaf. Pierre et les Optimistes, Caroline in ’t Veld & partners, Jan van Til en Albert Casan & Miguel Sucasas duiken namelijk weer overal op om de sterren van de hemel te spelen. Maar er zijn ook DJ’s die de straten laten swingen op hun platen.

Klassieke auto’s

Liefhebbers van oude Franse ‘voitures’ kunnen op het voorplein van het Venduehuis hun hart ophalen tijdens een klassieke autoshow. De eigenaren van de schitterende Citroëns, Panhards en Peugeots blinken van trots net zo hard als hun automobielen en vertellen er graag alles over. De deuren van het Venduehuis gaan ook open voor een speciale kijkdag in Franse stijl. Dit is de kans om je zinnen te zetten op een mooi antiek schilderij of brocante meubel in aanloop naar de eerstvolgende kunst- en antiekveiling!

Modeshow

Ook de winkels, restaurants en andere ‘buurtbewoners’ toveren zichzelf op 7 oktober om tot je favoriete Franse adresjes met heerlijke delicatessen, drankjes en tal van activiteiten en acties. Zo houdt een aantal modezaken zelfs een heuse modeshow met Franse couturestukken en fraaie vintage outfits. De Alliance Française is present met een eigen boekenmarkt. De Waalse Kerk is te bezichtigen en de Broeders van Sint Jan geven rondleidingen in hun Willibrordushuis in de Oude Molstraat.

Pétanque

Wat is een Frans festijn zonder volkssport nummer één: pétanque? Daarom kan op het Torenplein naar hartenlust gejeu-de-bould worden in een serieuze competitie! Even verderop, aan de gracht, kun je in de boot stappen voor een unieke rondvaart door het Haagse stadscentrum. Ga vooral ook naar de officiële openingsceremonie voor het Venduehuis. Niemand minder dan monsieur Philippe Lalliot, de ambassadeur van Frankrijk in Nederland, opent samen met wethouder Richard de Mos deze feestdag.

Marché Royal, zondag 7 oktober van 11.00 tot 18.00 uur in het hele Hofkwartier. Officiele opening en start autoshow: 12.00 uur, voorplein Venduehuis. Houd voor het laatste nieuws de Facebookpagina in de gaten.