VIER VLAGGETJESDAG IN HET HOFKWARTIER!

VIER VLAGGETJESDAG IN HET HOFKWARTIER!

Het haringseizoen gaat beginnen! De eerste vaatjes Hollandse Nieuwe zetten Scheveningen traditiegetrouw op z’n kop tijdens Vlaggetjesdag. En dit jaar doet het Hofkwartier daar nog een schepje bovenop. Op zondag 17 juni wordt ook hier de voedzame vette vis warm – en koninklijk – onthaald met Vlaggetjesdag Royal.

Verse waar

Van oudsher is het Hofkwartier dé plek die Den Haag van verse waar voorziet: groenten en fruit uit het Westland werden verhandeld op de Dagelijkse Groenmarkt en op de Visbanken arriveerde vanuit Scheveningen al het lekkers uit de Noordzee. Zo ook op zondag 17 juni, als het eerste vaatje nieuwe haring de stad bereikt. Een feestelijk moment dat de buurt bepaald niet ongemerkt voorbij laat gaan.

Eerste vaatje

Op de Veenkade arriveert per boot van de Willemsvaart en in samenwerking met Café de BieB het eerste vaatje vanuit Scheveningen, dat om 12.00 uur in de Paleistuinen wordt aangeboden aan het koningspaar van het Hofkwartier. In de pittoreske straten rondom het paleis is dat aanleiding voor een bruisend evenement. Van 11.00 tot 18.00 uur klinkt overal livemuziek en op de ambachtelijke markt vind je verrukkelijke vis, andere verse waar en mooie lifestyleproducten.

Nobel Food Festival

Het Torenplein, de Nobelstraat en de Korte Molenstraat pakken voor de gelegenheid uit met het Nobel Food Festival. Naast lekker eten van onder meer de visbarbecue kun je er je toekomst laten voorspellen door een waarzegster, griezelen met kinderboekenschrijver Tjerk Noordraven in het Rariteitenkabinet (vergeet niet je boek mee te nemen voor een handtekening!) en meedoen aan de zeemansgraf-mummie hardlooprace.

Panorama

Geheel in lijn met het themajaar Feest aan Zee is op het voorplein van het Venduehuis een meer dan tien meter lang, halfrond zee- en strandpanorama te bewonderen van vijf kunstenaars van het Haags Schilderkunstig Genootschap Pulchri, vergezeld door een bijzonder gedicht van Paul van Vliet. Loop daarna even door richting de Papestraat en beleef er de Méditerranée met een wijnproeverij en gezellige terrassen!