BONT-EN-BLAUWE SUPERFOODS BIJ MUGS & MERMAIDS

BONT-EN-BLAUWE SUPERFOODS BIJ MUGS & MERMAIDS

Het Torenplein heeft er een splinternieuwe horeca-hotspot bij. Vandaag opent Mugs & Mermaids de deur. De fantasievolle breakfast- en lunchroom van Charessa Vivaldi staat garant voor een explosie van kleur én smaak.

Door Jasper Gramsma

Unicorns

Het grote moment is daar voor Charessa Vivaldi. Na maanden van voorbereiding is haar breakfast- en lunchroom Mugs & Mermaids vanaf zaterdag 12 mei in bedrijf. De opvallende naam van deze nieuwe horeca-hotspot prikkelt meteen de verbeelding en dat is precies de bedoeling: “Ik houd erg van zeemeerminnen en bijvoorbeeld unicorns. Ze staan wat mij betreft voor vrijheid en het najagen van je dromen. Dat is ook wat ik nu doe met het openen van mijn eigen zaak.”

Blauwe pasta

Geheel in lijn met de wondere onderwaterwereld kleurt het hele interieur van Mugs & Mermaids zeeblauw. Zelfs op de kaart is het thema doorgevoerd: “Op het menu staan blauwe boekweitpannenkoeken, een blauwe piña colada en blauwe pasta.” Daarnaast staan meer felgekleurde ‘bites and drinks’ op het menu, zoals een roze latte of een bonte smoothiebowl. De kleurstoffen die Charessa hiervoor gebruikt, zijn helemaal natuurlijk. Ze werkt onder meer met pittaya, oftewel dragonfruit, en spirulina. “Het kleurpoeder dat ik gebruik, genaamd Unicorn Super Food, verkoop ik exclusief in Nederland.”

Woonaccessoires

Mugs & Mermaids is volgens de kersverse eigenaar ‘hip, trendy en soms verantwoord’. Met een assortiment van vegan, glutenvrije en suikervrije drankjes en hapjes kan elke foodie er terecht. Guilty pleasures als taarten en shakes mét suiker zijn er natuurlijk ook. En er is meer. Charessa heeft ook een begin gemaakt met een webshop voor ‘mermazing products’, fantasievolle woonaccessoires met een knipoog naar de zee, zoals kussens in de vorm van zeesterren.

Pittig

Voorlopig runt de Haagse Charessa de zaak in haar eentje. Een pittige klus met dertien tafeltjes op het terras, nog eens acht binnen en wat plekken aan de bar. Gelukkig heeft ze al elf jaar ervaring in de horeca: “Ik was kok bij Pistache, hier om de hoek, en in een Italiaans restaurant. Daarvoor heb ik jaren op het strand gewerkt. Maar toch is het spannend als met dit mooie weer het terras straks helemaal vol zit.” Tijd om na te denken over een officiële openingsceremonie heeft Charessa nog nauwelijks gehad, maar wie weet volgt die binnenkort.

Mugs & Mermaids, Torenplein 79. Meer informatie: www.mugsandmermaids.nl en www.facebook.com/mugs-and-mermaids.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.