19DE-EEUWS DEN HAAG KOMT TOT LEVEN!

19DE-EEUWS DEN HAAG KOMT TOT LEVEN!

Het Hofkwartier gaat terug in de tijd! Op zondag 8 december staat de gezelligste buurt van de Haagse binnenstad geheel in het teken van de 19de eeuw tijdens de Wintermarkt.

Warenmarkt

De sfeervolle, winters aangeklede straten van het Hofkwartier zijn van 12.00 tot 17.00 uur het decor voor een warenmarkt met nostalgische kraampjes vol leuke snuisterijen, veel ouderwets lekkers en perfecte cadeaus voor onder de kerstboom. Uiteraard zijn ook de winkels open, sommige winkeliers gaan zelf ook terug in de tijd en trekken hun 19de-eeuwse kledij uit de kast.

Vuurspuwers

Het Kerkplein wordt voor één dag omgetoverd tot ‘toernooiveld’, waar de geschiedenis van de stad in het algemeen en het Hofkwartier in het bijzonder tot leven komt. In de eeuwenoude traditie van jaarmarkten zijn hier optredens te zien van onder meer winterhoornblazers, een waarzegster, een vuurspuwer en een jongleur.

Baron Hop

Daarnaast lopen bezoekers op het plein en in de straten historische figuren tegen het lijf, zoals Mr. Pickwick, Baron Hop, Anton Pieck, Louis Couperus en Eline Veere. Maar ook ‘gewone’ mensen uit vervlogen tijden komen naar het plein om hun ambachten te demonstreren. Zo zijn er een ijzersmid, een glasblazer en een tingieter present. Een evenement als dit is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Daarom zingen de kerstkoren hun klassieke repertoire.

Tree of Light

De Schoolstraat schuift aan in het feestgedruis met een eigen evenement dat tegelijk plaatsvindt: Tree of Light. Op de Visbanken wordt een grote kerstboom ontstoken waarvoor men voorafgaand een lichtje kan kopen ten bate van Save the Children.

Wintermarkt 2019, zondag 8 december van 12.00 tot 17.00 in het hele Hofkwartier. Meer informatie en het laatste nieuws: www.hofkwartierdenhaag.nl en www.facebook.com/hofkwartierdenhaag