MET DE BOEVENBENDE NAAR DE PUB

MET DE BOEVENBENDE NAAR DE PUB

Er lopen steeds meer mensen met caps door de Papestraat. Dat is geen toeval: sinds een paar weken is Shelby Public House open, het café staat in het teken van het Birmingham van honderd jaar geleden uit de hitserie ‘Peaky Blinders’.

Door Jasper Gramsma

Whiskey

Het concept van de nieuwe pub in het Hofkwartier draait om Tommy Shelby, de leider van de Britse bende Peaky Blinders. En omdat Tommy dol is op een goeie slok whiskey, biedt Shelby Public House een uitgebreide selectie met de beste Ierse whiskeys. Maar ook kun je er genieten van het goudkleurige destillaat uit andere delen van de wereld, zoals Japan. Dankzij de proeverijen en masterclasses die er regelmatig zijn, kun je een echte kenner worden.

Guinness

Op biergebied is Shelby Public House uniek in Den Haag, want je vindt er de enige zelftap van Den Haag. Perfect voor een avond uit met vrienden, terwijl je samen naar een sportwedstrijd kijkt. Voor wie zich toch liever laat bedienen, zijn er meer dan 25 soorten speciaalbieren op fles. Vanzelfsprekend ontbreekt ook een flinke pint Guinness niet op de kaart. En als je toch aan de bar staat, kun je meteen een cocktail bestellen, die de bartender, geheel in stijl gekleed, ter plekke voor je bereidt.

Pork ribs

Tot zover de drank, want in deze pub kan ook gegeten worden! Inspiratiebron is de Ierse keuken. En die belooft van een hoger niveau te zijn dan in een doorsnee café. Chef Paul Blom kookt er met hoogwaardige producten en voedzame ‘comfort foods’, zoals bij mamma thuis. Wat dat zoal is? Pork ribs bijvoorbeeld, een lekkere fish & chips of een steak uit de Beefer (800 graden!). Voor de vega’s zijn er onder meer de lasagne met gehakt van de Vegetarische Slager en een tika masala pie.

1920

De kaart heeft heel Den Haag nieuwsgierig gemaakt, dus reserveren is – zeker in het weekend – aanbevolen. Op oudejaarsavond viert de pub de overgang van 1919 naar 1920 met een countdown, champagne, cocktails en muziek tijdens de New Year’s Eve Soirée, vanaf 22.00 uur tot in de kleine uurtjes. Dus hup: tickets kopen, snor bijwerken, pet op, strik om, gilet aan en gaan!

Shelby Public House, Papestraat 30. Open: maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 02.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 02.00 uur. Meer informatie: www.shelbypublichouse.com

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.