DAGJE FRANKRIJK IN HARTJE DEN HAAG

DAGJE FRANKRIJK IN HARTJE DEN HAAG

Om dit najaar in Franse sferen te raken, hoef je niet ver van huis! Tijdens Marché Royal op zondag 13 oktober klinken in de sfeervolle straten van het Hofkwartier accordeons, ruikt het naar vers stokbrood en sieren de fraaiste Franse oldtimers de trottoirs.

Lifestylemarkt

Deze vijfde editie van Marché Royal heeft een bomvol en oer-Frans programma voor jong en oud. Van 11.00 tot 17.00 is het pittoreske Hofkwartier het decor voor een mediterrane lifestylemarkt met kramen vol leuke snuisterijen en ambachtelijk lekkers.

Troubadours

Een Franse markt is natuurlijk niet compleet zonder de chansons van Piaf, Montand en Aznavour. Daarom zijn er dit jaar meer muzikanten dan ooit te zien en te horen. Onder meer Pierre et les Optimistes, Caroline in ’t Veld en het jazzduo Casan & Sucasas verplaatsen zich als ware troubadours door de buurt.

Bolides

De rijtoer van klassieke Citroëns, Renaults, Panhards en Peugeots geeft de markt nog eens extra cachet. De trotse eigenaren verzamelen zich na een rijtoer om 14.30 uur bij de Grote Kerk en vertellen met liefde en plezier alles over hun blinkende Franse bolides.

Avontuur

Nieuw dit jaar zijn de verhalenvertellers van Storytrail. Zij nemen het publiek steeds in kleine groepen mee op avontuur door de rijke historie van het Hofkwartier. Daarin speelt Frankrijk een rol, want is het niet Napoleon aan wie Den Haag het Venduehuis te danken heeft?

Couture

Ook de winkels en horeca in de buurt toveren zichzelf om tot ultieme Franse adresjes. Een aantal modezaken in de Molenstraat houdt zelfs een modeshow met couture en fraaie vintage outfits. De Alliance Française is present met een boekenmarkt en zowel de Waalse Kerk en de Schuilkerk als het Willibrordushuis zijn toegankelijk.

Pétanque

Tot slot is er ruimte voor volkssport nummer één: pétanque. Bij mooi weer kan in de Nobelstraat naar hartenlust gejeu-de-bould worden in een echte competitie. Even verderop, aan de Veenkade, kunnen bezoekers in de boot stappen voor een unieke rondvaart door het Haagse stadscentrum.

Crémant

Bij de officiële startceremonie om 12.00 uur op het voorplein van het Venduehuis is niemand minder dan de Franse ambassadeur Luis Vassy aanwezig. Samen met wethouder Bert van Alphen opent hij deze feestdag. Eenieder is uitgenodigd om te komen proosten met een glas crémant.

Marché Royal 2019, zondag 13 oktober van 11.00 tot 17.00 in het hele Hofkwartier. Meer informatie en het laatste nieuws: www.hofkwartierdenhaag.nl en www.facebook.com/hofkwartierdenhaag