KAK EN BLUF IN HET HOFKWARTIER

KAK EN BLUF IN HET HOFKWARTIER

Een oude buurt als het Hofkwartier zit vol feiten, fabels, mythen en legendes. Tijdens Marché Royal op zondag 13 oktober neemt verteller Godefridus van Storytrail je mee op avontuur langs Haagse kak en Haagse bluf.

Nostalgie

De jaarlijkse Marché Royal staat bol van nostalgie en heimwee naar vervlogen tijden. Om daar nog een schepje bovenop te doen, organiseert Storytrail een gratis wandeling door de geschiedenis van het Hofkwartier en zijn bewoners.

Grote mond, klein hartje

In de oude buurt rondom het hof kom je al eeuwenlang twee verschillende menstypes tegen. Aan de ene kant tref je er de lieden van stand: machtige, rijke inwoners zoals de graven van Holland, de prinsen, later koningen, van Oranje, regenten en andere hoge heren en dames. Kortom, echte Haagse kak. Aan de andere kant ontmoet je hier van oudsher allerlei arbeiders, ambachtslieden en kooplui die geen gelegenheid voorbij laten gaan om aan de welgestelde elite te verdienen. Zij zijn meer van het type Haagse bluf: een grote mond, maar een klein hartje.

 

Theatrale wandeling

Hoe hielden en houden deze twee groepen uit totaal verschillende werelden het met elkaar uit in dit kleine stukje Haagse binnenstad? Is het een kwestie van vredig samenleven of vindt hier een ware botsing der beschavingen plaats? Dat zijn de hamvragen die verteller Godefridus tijdens zijn theatrale wandeling beantwoordt. Maak kennis met kleurrijke Hagenaars en Hagenezen die overal in het Hofkwartier hun sporen hebben achtergelaten. En misschien ontdek je dat er in jezelf een machtige regent of een opstandige arbeider schuilgaat…

Reserveren

Tijdens Marché Royal staan vier wandelingen van ongeveer drie kwartier gepland. Om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur vertrekken de gezelschappen maximaal 25 personen bij het Venduehuis. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan dat alvast reserveren op Storytrail.nl.