PALEISROUTE heropent de MOLENSTRAAT

PALEISROUTE heropent de MOLENSTRAAT

PALEISROUTE heropent de MOLENSTRAAT: Inhuldiging oudste straatje van Den Haag

Op zaterdag 12 september om 13:15 uur opende wethouder Bredemeijer, Kern Gezond Den Haag, de vernieuwde Molenstraat en werd omringd door hoffelijk gezelschap.

Gedurende vele maanden was de Molenstraat onderhevig aan werkzaamheden: gas – en waterleidingen werden vernieuwd en ook werd de riolering aangepakt. De Molenstraat is teruggebracht in de oude historische vorm met trottoirs. Het gebied is nu een voetgangersgebied waar fietsers en alleen bewonersverkeer gedoogd worden.

PALEISROUTE  

De inhuldiging van een van de oudste en interessantste straatjes van Den Haag met de leuke eetgelegenheden en bijzondere winkels en, hiermee ook, de verrassende verbindingsroute in het Hofkwartier tussen Paleis Noordeinde en de Paleistuin, de oude Prinsessetuin van de Oranjes. Hiermee is de basis gelegd voor de Paleisroute.

ACHT KONINGINNEN VAN NEDERLAND

De gehele zaterdag was de Molenstraat ondergedompeld in een hoffelijke sfeer: de Acht Koninginnen van Nederland, de vrouwen van Willem I tot en met Willem-Alexander, en hun koninklijke gevolg namen ons mee. Vanaf 11.00 uur bij het Paleis Noordeinde naar de Molenstraat met de Muze en Baron Hop voorop ontsluierden zij de geheimen van de koninklijke Oranjes. Zij onthulden ook de historische plekken die deze oudste straat van Den Haag zo bijzonder maakt: Vanaf het duinpad in de tijd van Floris IV, de schrijver Couperus in het Paleishotel, de internationale filosofen in het Parkhotel en veel meer bijzonders. Daarnaast zijn dit jaar in nagedachtenis van 75 jaar bevrijding van WO II belangrijke plekken van het verzet onthuld: er was zelfs een verzetscafé, een stempelfabriek en schuilkelders. Met behulp van plakkaten kan het publiek meer te weten komen.

DE ONDERNEMERS OP DE PALEISROUTE

Langs de route werd elke ondernemer op koninginwaardige manier in het zonnetje gezet. De Paleisroute is uitgezet om het publiek ook een fijn rustmoment te geven in de prachtige tuin, maar ook is het een uitstekende plek om zijn take-away van een van de restaurantjes in het Hofkwartier te nuttigen.

Vanwege de coronamaatregelen is het gebeuren niet voorafgaand aangekondigd voor groot publiek, maar het visitekaartje van de ondernemers op Paleisroute, dat ook bij het VVV zal liggen, is gemaakt om een hen een hart onder de riem te steken na de lange moeilijk periode van onbereikbaarheid.