Haagse kunstgalerie leent gratis kunst

Haagse kunstgalerie leent gratis kunst

De galerie is gesloten, kunstbeurzen gecanceld en iedereen zit thuis. Wat doe je dan als galeriehouder om je kunst aan de man te brengen? Stephane Hennij van De Hofgalerie op de Annastraat bedacht een creatieve oplossing. Niet streamen of schilderijen online uitlichten, maar kunst kosteloos uitlenen aan iedereen die zijn huis in deze tijd een beetje wil opvrolijken.

Kunstbeurs stukken in huis

,,Normaal is dit een drukke tijd, met deelname aan diverse kunstbeurzen”, zegt Stephane Hennij. ,,Nu de beurzen van de baan zijn en de galerie gesloten, hebben we een grote collectie in huis. Voor de kunstenaars is het frustrerend dat deze collectie niet verder komt dan de opslag. Daarom hebben we besloten alles beschikbaar te stellen als ‘logeerkunst’.

Logeetje

Belangstellenden kunnen op de site van De Hofgalerie een kunstwerk uitzoeken. De galeriehouder komt het thuisbrengen en geeft desgevraagd een (tijdelijk) ophangadvies. Het ‘oppassen’ kost niets, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld, evenals een foto op social media van het kunstwerk op haar logeerplek. Klanten die zich aanmelden als logeeradres worden uiteraard wel gecheckt. ,,Ik beschouw de kunstwerken toch een beetje als mijn kinderen, en die geef je ook niet zomaar mee.”

Een kunstwerk kan, nu we vaker thuis zijn dan ooit, zorgen voor een aangename verandering van de leefomgeving. Wanneer dit ook nog eens kosteloos en zonder verplichtingen kan wordt die stap een stuk aantrekkelijker. Meer dan 80 werken hebben inmiddels hun weg naar een logeeradres gevonden.” Stiekem hoopt de galeriehouder dat zijn ‘oppassers’ verknocht raken aan het geleende object en ze het willen houden.

Aankoop op den duur en andere mogelijkheden

Wie de galerie verblijdt met een vrijwillige bijdrage en uiteindelijk besluit het werk te kopen, krijgt de donaties in mindering op het aankoopbedrag. Interesse in een logé of wilt u meer informatie over de galerie en zijn kunstenaars bezoek dan de website: www.dehofgalerie.nl en https://dehofgalerie.nl/logeerkunst.html