Huppel the Pub in coronatijden

Huppel the Pub in coronatijden

Het Nederlands beste café van 2018 (en in 2017: 2e plaats) en daarnaast het Nederlands beste Whisky Single Malt café en nog meer prijzen: de Huppel the Pub is Haags trots op de Oude Molstraat 21. Nu tijdens de lockdown periode hebben zij gelukkig hun weg gevonden om toch hun klanten tegemoet te blijven komen.

Het beste Single Malt cafe van Nederland

Het café heeft mooie hoge okergele muren en ook rood: een mooie warme omgeving. Op de kasten staat een gigantische uitstalling van single malt whisky. Op en voor de lange bar staan allerlei soorten bier uitgestald. In 2007 hebben Eline Urk Dam en Jeroen van Beek het café overgenomen van hun vroegere baas, Harry, die al vele whisky had staan. Zij hebben de selectie nog verder uitgebreid. Ze zijn al 13 jaar partners in ondernemen en het leven, en hebben er alles aan gedaan om het café te verbeteren door verfijnde kwaliteit vooropstellend en zich zo te onderscheiden van elk ander café. Het trekt veel mensen aan die houden van een avondje gezellig in de kroeg: keuze uit 60 soorten bieren, 150 whisky en andere mooie dranken, begeleidend met lekkers uit een (h)eerlijke kleine kaart, op de achtergrond een eigen muzieklijst van de bartender met rock / gitaarnummers die net minder bekend of commercieel zijn: het verrast de klanten en geeft weer toch iets extra’s in de sfeer en geeft kracht.

Take-away meals

Met de coronamaatregelen komen ze steeds weer met andere ideeën. Zoals, nu komen vaste klanten hun maaltijd ophalen. Sinds oktober heeft Huppel the Pub een samenwerking met verschillende restaurants in de buurt. Het idee kwam van Palmette op de Plaats. De restaurants hebben zelf een take-away, waarvan een x-aantal naar de Huppel gaan, daardoor kunnen beiden blijven draaien. De klanten vinden het leuk deze samenwerking, want het blijft een verrassing wie wanneer wat kookt. Wekelijks worden tussen de 30 en 40 meals verkocht. Huppel en het restaurant hebben een overeenstemming, maar geld erop verdienen is er nauwelijks. Het is elkaar behelpen in deze moeilijke tijd. Noem het woord : crisismanagement. Ook blijven ze onder elkaar op de hoogte hoe het gaat. De happy meal gaat voor €12,50 en is op de vrijdag af te halen. Informatie via https://www.facebook.com/de.huppel/

Online whisky proeverijen en pubquizen

Het café organiseert proeverijen en ook nu, tijdens de lockdown, kun je online deelnemen. Bij inschrijving tot een groep vanaf 8 personen wordt een datum geprikt. Je haalt dan het speciaal samengestelde eenpersoonspakketje met 6 verschillende flesjes whisky met glaasje af. Via live screening vertellen Eline en Jeroen vanachter de bar de feiten en wordt de proeverij een heel apart avondje thuis. Het is zeker in deze tijd fijn om de mensen toch het gevoel te geven dat ze ergens aan deelnemen, deel vanuit maken en het is leuk, educatief en gezellig met vrienden of collega’s. Ook bier proeverijen zijn in aanbod, maar nog niet standaard. Onlangs hebben ze ook een online pubquiz gedaan. Thuis worden teams gemaakt van 2 tot 4 personen. Het was een groot succes met wel 57 teams en de avond zelf werd de winnaar al uitgeroepen. Gelukkig dat alles wat ze nu organiseren goed loopt. Op 29 januari om 20uur is een nieuwe pubquiz: inschrijving via de FB.

De Kluizenaar

Ook hebben ze samengewerkt met de Haagse Broeders, ietsje verderop in de Oude Molstraat. De broeders brouwen zelf en Huppel heeft hen gevraagd een speciaal zwaarder donker bier te brouwen en een zoeter bier. Het is een bewaarbier geworden, die net als een wijn hoe langer hoe beter wordt als je het niet drinkt (!). Het heet de Kluizenaar (knipoog naar de lockdown). Een kistje met de twee bieren kost €27,50. Met de Kerst zijn er veel pakketten uitgeleverd, maar zijn er nog een aantal. Ze werden gretig afgenomen door bijvoorbeeld de Haagse Hogeschool, en TV West is langs geweest voor een reportage.

Lootjes winnen met eigen samengesteld bierpakket

De winnaar van lootje bierpakketje komt zijn prijs ophalen. Het gaat zo: Voor €25,- kun je 6 biertjes kopen in een zelf samengesteld pakket of een kant en klare. Je krijgt een lootje mee en op vrijdag om 19 uur wordt het winnende lot getrokken on live screen. De prijs is elke wat anders: bijvoorbeeld iets van Van Kleef of kaassmelters of een patatje van de buren. Normaliter, dus voor C-tijd, werd op de vrijdag om 19uur de muziek uitgezet en luidde Jeroen het weekeinde in. Nu wordt dat online gedaan. Het is ook een moment om weer even met elkaar te praten, over hoe het gaat.

Eline’s fijne schilderkunst talent

Eline is zelf ook bezig en heeft haar verfijnde schilderstalent ontdekt. Met de Kerst beschilderde ze kerstballen en maakte er zelfs in opdracht. Zeer gedreven is ze en nu met houten peg dolls, kleine houten pionnetjes, die worden katten, moeders of Mario Bros. voor haar neefje. Het is om een bezigheid te hebben, want normaliter werkt ze 60 à 70 uren per week. De onoverzichtelijk corona periode heeft er flink ingehakt. Met elke keer weer een idee voor de neus gehouden te krijgen van 3 weken en daaropvolgend weer de deksel op de neus te krijgen: het is echt heel vervelend en emotioneel moeilijk te behappen: want gaat het allemaal nog lukken? Om steeds nieuwe ideeën te vinden om de klanten te binden is een grote uitdaging. Even wat anders doen, geeft afleiding en zet de ideeën op een rijtje.

Ervaringen als café jurylid

Hun ervaring als beste café van Nederland in 2019 heeft hun veel geleerd. Deze benoeming wordt door een vakjury beoordeelt, dus niet door het publiek. Met een mysteriebezoek beoordeelt men de klantvriendelijkheid, hoe worden drankjes geserveerd, hoe snel men wordt geholpen bij de eerste drankje en vervolgvraag, hoe schoon en veilig is het café, etc. De top 8 genomineerden worden dan door de vakjury benaderd met een gesprek. Als winnaar mag je het jaar erop zelf in de vakjury zitten. Daar leer je veel van, want met de vele bezoeken aan de vele cafés zie je wat er op de markt is en wat van toepassing kan zijn op je eigen café. Echter is de benoeming eenmalig.

Internationale bekendheid gaat in Den Haag via de expats kranten. Ook staan ze in het introductieboekje dat expats ontvangen bij hun inschrijving in de gemeente. De expats voelen zich op hun gemak bij de Huppel. Bij de vraag of zij zich zouden wagen aan naamsbekendheid als best café over de grote wateren en zich te promoten, blijkt dat ze in de Lonely Planet magazin genoteerd staan en ook stuurt Den Haag Marketing journalisten, dat is fijn!

Tijdens C-tijd dagelijks open op vrijdag tot en met zondag van 12 00uur tot 19.00 uur.

Meer informatie: www.dehuppel.nl