BIJ ELKE MOOD EEN ANDER MONTUUR

BIJ ELKE MOOD EEN ANDER MONTUUR

De designbrillen van het Amsterdamse label Ace & Tate gaan in heel Europa als zoete broodjes over de toonbank. In navolging van onder meer Berlijn, Kopenhagen en Antwerpen opende onlangs de eerste Haagse vestiging de deuren in de Prinsestraat.

Door Jasper Gramsma

Acetaat

Pas enkele jaren bestaat het brillenmerk Ace & Tate, maar de opmars is niet te stuiten. Het bedrijf, dat voor een groot deel online opereert, telt inmiddels meer dan 250 medewerkers en 20 filialen. Het concept is even simpel als lumineus: de bril als accessoire in plaats van optisch hulpstuk. Welk montuur je draagt, hangt wat Ace & Tate betreft helemaal af van je stemming, bestemming of stijl van de dag. Het idee hiervoor ontstond toen oprichter Mark de Lange besefte eindeloos veel sneakers te hebben en slechts één bril. Dat moest anders, maar het betekende ook dat de brillen niet al te kostbaar mochten zijn. Daarom heb je voor 98 euro al een exemplaar van acetaat (aha, vandaar die naam!), ongeacht het ontwerp en met enkelvoudige glazen op sterkte. Hoe dat kan? Ace & Tate maakt geen gebruik van tussenpersonen, het bedrijf is zowel maker als verkoper.

Revival

Naast ‘gewone’ brillen verkoopt Ace & Tate ook zonnebrillen en clip-ons. De kunststof modellen hebben inmiddels versterking gekregen van de oude vertrouwde titanium varianten, die de laatste tijd aan een heuse revival bezig zijn. Al die verschillende keuzemogelijkheden resulteren in een dusdanig uitgebreid assortiment, dat het inderdaad niet moeilijk is voor elke ‘mood’ een geschikt montuur te vinden. Voor dagen waarop je met je excentrieke been uit bed stapt, kies je een uitgesproken ontwerp als ‘Johnny’ of ‘Elton’. Wanneer je je een muurbloempje voelt, ga je voor ‘Patti’ of een andere neutrale klassieker. En bij twijfel neem je ze gewoon allebei mee. Wel zo makkelijk!

Ace & Tate, Prinsestraat 20. Kijk voor meer informatie op de website.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.