VERLOVEN OP Z’N HAAGS

VERLOVEN OP Z’N HAAGS

Wil je een échte Haagse verlovingsring? Dan ben je bij Rocks and Clocks in de Molenstraat aan het juiste adres! Juwelier David Aardewerk ontwierp de serie ‘2LIPS’ als ode aan de liefde en aan Holland.

Door Jasper Gramsma

Perceptie

Nadat hij twintig jaar lang zijn eigen architectenbureau had gerund, gooide David Aardewerk zijn leven over een andere boeg. Als telg uit een bekend diamantairsgeslacht begon hij met de verkoop van juwelen en horloges onder de naam Rocks and Clocks. Sinds 2013 is Aardewerk gevestigd in de Molenstraat. En om de basis van zijn bedrijf te verbreden, besloot hij zelf sieraden te gaan ontwerpen: “Als je vooral in tweedehands doet, dan verwacht men niet dat er ook moderne dingen te vinden zijn.”

Lippen

Dus lanceerde David Aardewerk een verlovingsring met één diamant, die volgens zijn klanten opvallende gelijkenis vertoonde met de Hollandse tulp. “Dat was toeval. Maar bracht me wel op het idee voor de naam. Ik wilde de ring geen ‘tulip’ noemen, maar 2LIPS vond ik wel toepasselijk. Een verlovingsring is tenslotte een liefdesverklaring, en daar komen twee paar lippen aan te pas”, lacht de juwelier. Het ontwerpen ging hem naar eigen zeggen gemakkelijk af. Als jongen van veertien ontwierp hij al sieraden en door zijn carrière in de architectuur denkt David Aardewerk ‘moeiteloos’ in drie dimensies.

Prototype

Behalve de solitairring is er nu ook de rivièrering, een met een rij van vijf diamanten. Naast diamant is de keuze uit edelstenen uitgebreid met de overige klassieke edelstenen: saffier, smaragd en robijn. De vijf steens ring bracht David op een nieuw idee. “De ringen bleken heel mooi in elkaar passen, als bouwstenen als het ware. Nu werk ik aan een prototype met vier saffieren. De volgende stap is er één met vier robijnen, bij elkaar gedragen ontstaat de combinatie rood, wit, blauw. Misschien is er wel iemand die interesse heeft in zo’n bijzondere kleurcombinatie”, zegt hij met een knipoog, doelend op Paleis Noordeinde.

Rocks and Clocks, Molenstraat 3. Voor meer informatie: www.rocksandclocks.nl.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.