HOFKWARTIER DEN HAAG KLOPPEND HART EERSTE RETAIL INNOVATIE FESTIVAL

HOFKWARTIER DEN HAAG KLOPPEND HART EERSTE RETAIL INNOVATIE FESTIVAL

Beleving. Winkels die shoppers onderdompelen in een andere wereld die bol staat van nieuwe ervaringen, hebben een streepje voor. Innoveren om futureproof te blijven, is daarom het credo van het Retail-Innovatie Festival dat op donderdag 23 februari as voor de eerste keer plaatsvindt in Hofkwartier Den Haag.

Trendsetters in retail

Op meerdere locatie in het Hofkwartier worden retailers en ondernemers geïnspireerd door trendsetters in de retail. Een daarvan is sterrenchef Niven Kunz van restaurant Niven die met twee van zijn werknemers in de Prinsestraat Den Haag het Friet District opende. Andere sprekers zijn Joop de Boer van PopUpCity en Kars Veling van Q42. Gedurende de dag zijn er aparte sessies over onder meer retailmodellen en pop-up concepten. Ook zijn er safari’s door het Hofkwartier Den Haag. Willem Hamming verzorgt een safari met als thema ‘Royal’. Joël Ferdinandus van brancheorganisatie InRetail bezoekt met als thema Local Heroes aansprekende winkels in het Hofkwartier, waaronder het KroketLoket, Michael Barmaart van Bergen en Baretta Jeans.

>> Foto links: Instagram/Retail Innovatie Festival (@rif070).

Hofkwartier biedt gevarieerd aanbod

Den Haag heeft met het Innovatie Retail Festival een primeur. Het is de eerste keer dat het er in Nederland een congres plaatsvindt over innovatie in winkelland. Het festival vindt plaats in een van de mooiste sfeergebieden van Den Haag dat nationaal en internationaal bekend is om het gevarieerde aanbod aan speciaalzaken, horeca, ambachtslieden, galerieën, boetiekjes en ondernemers die voorop lopen met nieuwe concepten. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking van Koffiebranderij BOON en de Broeders van St. Jan die samen koffiebier hebben ontwikkeld. Ook bundelen ondernemers regelmatig de krachten om samen te laten zien wat het Hofkwartier Den Haag allemaal te bieden heeft, zoals tijdens het Festival des Primeur op 7 mei as.

Meer weten?

Het festival wordt op meerdere locaties in het Hofkwartier Den Haag georganiseerd, waaronder Collective., Biesieklette en Theater Korzo. Deelnemers gaan ook een frietje eten bij het FrietDistrict en een kroket bij het zojuist geopende KroketLoket.

Kijk voor meer informatie op de website van het Retail Innovatie Festival of Facebook. En voor meer informatie over de retailmodellen op de website van InRetail.

Wil je  op de hoogte blijven alle leuke nieuwtjes? Volg het Hofkwartier Den Haag dan op FacebookInstagram of Twitter.