HOFKWARTIER DEN HAAG TIJDENS FESTIVAL DES PRIMEURS IN FRANSE SFEREN

HOFKWARTIER DEN HAAG TIJDENS FESTIVAL DES PRIMEURS IN FRANSE SFEREN

Het is lente en dat wil het Hofkwartier Den Haag weten ook. Deze sfeervolle Franse wijk achter Paleis Noordeinde pakt daarom grootst uit tijdens het Festival des Primeurs. Op 7 mei zijn er de hele dag lang festiviteiten: van s’ middags twaalf uur tot avonds elf uur. Centraal staan de Lentepleinen waar je op echt gras kunt picknicken. Er is volop muziek en dans van DJ’s, muzikanten, koren en de theaterschool Rabarber. Ook is er een open repetitie in Korzo.

Feest op straat

Meerdere straatfeesten rondom de Lentepleinen. Zo laat Festival des Primeurs zich het beste omschrijven. Op en rond elk Lenteplein bouwen de ondernemers in de gezellige, smalle, kronkelige straatjes samen hun eigen feestje. Zo maken de ondernemers in de Korte Molenstraat het gezellig met de band L’ Chaim. Koop je hapje of drankje bij Bob’s Your Uncle, Thai Kitchen of Foodies Lab en picknick gezellig op het gras op de straat. Ook de andere ondernemers doen mee en zijn open, waaronder het Rariteitenkabinet en de Engelse Boekhandel.

Ontdekken en genieten

Ht Festival des Primeur is vooral een hele dag sfeer en gezelligheid. Struin door het gezellige Hofkwartier Den Haag en maak kennis met  bijvoorbeeld de verschillende wereldkeukens van  de restaurants Oni, Floc, Ratu Raja en Grapes & Olives of de Aperitievo Italiano van de Twee Heeren. Of ontdek de Franse producten van Le Magasin, de nieuwe Franse winkel in de Oude Molstraat (naast het Bakkertje). Of geniet op een van de terrasjes van lentedrankjes en zomerse heerlijkheden.

La Fête de la Démocratie

Op 7 mei kiest Frankrijk ook een nieuwe president. Daarom is het die dag dubbel feest in het Hofkwartier Den Haag. Voor het Venduehuis aan de Nobelstraat wordt La Fête de la Démocratie gevierd. Op het voorplein staan picknicktafels op het gras en er is Franse life-muziek. Ook organiseert de Franse kruidenier L’Epicerie du Pape een feestelijk preuvenement. Proef de biologische wijnen, heerlijke kazen of ambachtelijke worsten.

Le Marie Marché
Geheel in Franse stijl vindt op 6 en 7 mei op het Kerkplein ‘Le Marie Marché’ plaats. Net als Festival des Primeurs staan ook deze twee dagen in het teken van genieten en ontdekken met de dromerige sfeer van de Franse markt als inspiratiebron. Struin op deze marché met een selectie van kraampjes: fantastische aardbeien naast bio kazen, prachtige mineralen naast gezellige hangplantjes. Zoete lekkernijen, kwaliteitsbroden, droge worst Mediterraanse heerlijkheden en een scala aan bijzondere lifestyle en brocante kraampjes. Ook hier is muziek met chansons verzorgt door een Vinyl DJ en pianospel van jazzpianist Robert Berger.

Festival des Primeurs 2017 Plattegrond Hofkwartier Den Haag Paleis Noordeinde

Lentepleinen

Je vindt op 7 mei de Lenteplein op de:
– Veenkade: van 12.00-20.00 uur
– Korte Molenstraat: 12.00-17.00
– Prinsestraat: 12.00-17.00
– Molenstraat/Oude Molstraat: 12.00-17.00
– Oude Molstraat: 13.00-23.00
– Oude Molstraat: 14.00-18.00
– Venduehuis/Nobelstraat: 12.00-21.00
– Papestraat: 12.00-17.00
– Kerkplein/Franse Markt 11.00-17.00

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg Hofkwartier Den Haag dan op FacebookInstagram of Twitter. voor alle updates.