HOFKWARTIER DEN HAAG VIERT LENTE MET FESTIVAL DES PRIMEURS

HOFKWARTIER DEN HAAG VIERT LENTE MET FESTIVAL DES PRIMEURS

In de straten van het Hofkwartier Den Haag picknicken op echt gras. Dat kan op 7 mei tijdens het Festival des Primeurs. Het festival vindt voor de eerste keer plaats en staat in het teken van de lente. Op meerdere locaties in de smalle, kronkelige straatjes achter Paleis Noordeinde en aan de Veenkade worden op die dag Lentepleinen ingericht. Speciaal daarvoor worden honderden meters echt gras uitgerold en picknicktafels neergezet. Ondernemers uit het Hofkwartier Den Haag serveren lentedrankjes en zonnige heerlijkheden. Ook is er op 7 mei volop muziek; DJ’s draaien er hun sets, en er zijn optredens van muzikanten en koren.

Veenkade

Het Festival des Primeurs is een idee van de ondernemers uit het Hofkwartier Den Haag. Zijn slaan op 7 mei as. de handen ineen en tonen hun creatieve vaardigheden, ideeën en vindingen. Op de Veenkade komt bijvoorbeeld een gezellig Lenteplein waar onder meer café De Bieb, Grapes & Olives en Pistache Café uit de Prinsestraat de krachten bundelen samen met theaterschool Rabarber. Je kunt er genieten van heerlijke hapjes en drankjes die worden geserveerd door leerlingen van Rabarber. Met een beetje geluk krijg je ook nog een bijpassen gedicht voorgeschoteld.

Prinsestraat

In de Prinsestraat komen op meerde locaties Lentepleinen, een daarvan ter hoogte van Theater Korzo. Speciaal voor het Festival des Primeurs is er een openbare repetitie. Van welke voorstelling dat is, wordt nog bekend gemaakt. Bij Korzo voor de deur koken de chefs van de nabij gelegen restaurants Ratu Raja, Oni en Floc, en kun je kennismaken met de wereldkeuken. Verderop in de Prinsestraat is er ter hoogte van Baretta en Bendorff een Lenteplein. Daar komen muziekliefhebbers aan hun trekken. Zoals het er nu uitziet draait daar een DJ.

Oude Molstraat en Papestraat

Er is ook een Lenteplein in de Oude Molstraat waar je bij Huppeldepup kunt genieten van een buiten op straat getapt biertje. Bar-bistro de Twee Heeren verzorgt een Aperitievo Italiano. Ook daar draait een DJ z’n sets. Op 7 mei is in de Oude Molstraat de feestelijke heropening van Pastille. Aan de overkant (naast ’t Bakkertje) opent het restaurant die dag ook een winkel met Franse delicatessen. Op het Lenteplein in de Papestraat organiseren meerdere ondernemers samen een proeverij, waaronder wijnwinkel de Filosoof, Filtro en de Franse kruidenier L’ Epicierie du Pape.

Venduehuis

Op zondag 7 mei is het dubbel feest. Terwijl in de historische straten van het Hofkwartier Den Haag het Festival des Primeurs plaatsvindt, wordt op de Franse verkiezingsdag in het Venduehuis aan de Nobelstraat La Fête de la Démocratie gevierd. Het begint rond 12.00 uur met een picknick in Franse stijl; je brengt je eigen picknick mee of je koopt er een bij de stalletjes en winkeltjes in de buurt. Op het voorplein van het Venduehuis staan picknicktafels op het gras en is er Franse life-muziek van Tess et les Moutons, Bruno Gatinet en Jan van Til. Om 15.00 uur draait de film: Quand l’humanité frappe a nos portes. Om 18.00 gaat op een groot scherm de Franse televisie aan met de exit polls, beschouwingen en de eerste uitslagen van de Franse verkiezingen.

Naschrift redactie: het programma wordt nog aangevuld. Volg het Hofkwartier op FacebookInstagram of Twitter. voor alle updates.