HOTSPOT VOOR DUURZAME MODE

HOTSPOT VOOR DUURZAME MODE

Een tas gemaakt van een oud bankstel of een kekke riem van lekke fietsbanden. In Den Haag kan het allemaal! Vandaag start de Dutch Sustainable Fashion Week en om aandacht te vragen voor recycling in de mode organiseert conceptstore ShoppingPrince op 13 oktober een event rond Haagse ontwerpers met hart voor de planeet.

Hemd van het lijf

Na de modeweken van New York, Londen, Milaan en Parijs is het van 6 tot en met 15 oktober de beurt aan de Dutch Sustainable Fashion Week. Tijdens deze alternatieve modeweek kun je op plekken in heel Nederland alles te weten komen over de duurzaamheid van je goeie goed. Zo ook bij conceptstore Shoppingprince, voor even dé hotspot voor sustainable fashion in het Hofkwartier. Op vrijdag 13 oktober vraag je er Haagse ontwerpers en ondernemers het hemd van het lijf over de duurzaamheid van hun kleding en accessoires.

Tweede leven

Natuurlijk ga je niet alleen in gesprek. Je kunt ook een blik werpen op de even verrassende als verantwoorde concepten. Bijvoorbeeld van de Haagse labels Royal Bamboo en Saint Basics, die kleding maken van bamboe en eucalyptushout. Of van opticien Eye-D uit de Prinsestraat, die laat zien dat afgedankt plastic een hip tweede leven kan krijgen als designzonnebril. Ook Omar Munie is van de partij met zijn ‘omarmband’, waarmee hij aandacht vraagt voor diversiteit. Saillant detail: de polssieraden zijn gemaakt van door vluchtelingen gebruikte reddingsvesten. En wie geen drang heeft te bezitten, moet zich zeker verdiepen in de kledingbieb Bij Priester.

 

Met de klok mee: Royal Bamboo, Naomi Rachèl Timan, Omar Munie, Lek Belt

Koffiedik

Alsof de mode en accessoires tijdens dit event al niet sustainable genoeg zijn, staat ook het verdere programma geheel in het teken van Haagse duurzaamheid. Bij aanvang krijgen deelnemers namelijk biologische koffie van Koffiebranderij BOON met huisgemaakt lekkers van Zeg het met Koek. Om de hartige trek te stillen, serveert de Haagse Zwam vervolgens bitterballen van op lokale koffiedik gekweekte oesterzwammen. Daarbij schenkt de biologische drankenhandel Hop & Pop de drankjes. De goodie bag na afloop zorgt ervoor dat je thuis nog even verantwoord kunt nagenieten. Meld je dus snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt!

Vrijdag 13 oktober 17.00 – 20.30 uur, ShoppingPrince, Prinsestraat 112. Aanmelden: Karen Kammeraat van EerlijkWinkelen: karen@eerlijkwinkelen.nl.

Kijk voor meer informatie over duurzame Haagse ondernemers en winkelroutes tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week (6 t/m 15 oktober) op www.dsfw.nl of download de EerlijkWinkelen app op www.eerlijkwinkelen.nl.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.