HOTSPOTS IN HOFKWARTIER DEN HAAG #1

HOTSPOTS IN HOFKWARTIER DEN HAAG #1

De ultieme plek om de hectiek van de stad even te ontvluchten. Dat is de paleistuin achter Paleis Noordeinde. Bij de zij-ingang is in de Molenstraat gaat, na het ouderwetse belletje trekken, de deur open. Dit schrijven Marlies en Barbara enthousiaste op Haagse Schatten waar ze bloggen over de leukste, meest bijzondere en opvallendste plekjes in Den Haag. Speciaal voor de NS stelden ze een route samen die deels ook door het Hofkwartier Den Haag voert.

 

Haagse Schatten

De ‘Haagse Schatten’ starten de dag met een (Haags) bakkie en een authentieke Portugese pastel de nata bij het knusse Bliss. Je krijgt er gegarandeerd een warm welkom van de passievolle eigenaresse Luisa, tekenen ze op. ‘Opgegroeid in Lissabon, maar nu trotse inwoonster van Den Haag.’ Via de Gravenstraat, Driehoekjes en de Oude Molstraat lopen ze door naar LISTed in de Molenstraat. ‘Een winkel waar alle mooie, draagbare items bij elkaar komen’, vinden ze. ‘Een winkeltje waar je, op zoek of niet, altijd slaagt – ook voor bijzondere boeken, cadeautjes en een goede kop koffie’, aldus Marlies en Barbara (foto’s: Haagse Schatten).

Nieuwsgierig geworden? Lees dan:
12 uur in Den Haag: hip winkelen en uitgebreid genieten

Haagse Hotspots

De blog Haagse Hotspots was ook op bezoek in Hofkwartier Den Haag. Blogger Nick gaat regelmatig op citytrip in zijn eigen stad en ontdekt de hotspots, architectuur en andere bezienswaardigheden. In het Hofkwartier lunchte hij onder meer in ’t Hof van Eten, gevestigd in een monumentaal pand in de Oude Molstraat. Het zuurdesembrood met gerookte kiprollade en avocado smaakte Nick goed. Hij tipt in zijn blog verder ook JUNI en Sapore in de Molenstraat. (Foto: Haagse Hotspots.)

Nieuwsgierig geworden? Lees dan:
Lekker lunchen in Den Haag? Dit zijn de 10 beste lunchrooms

Die Edelfabrik

Ook buitenlandse bloggers bezoeken tijdens hun verblijf in de Hofstad regelmatig het Hofkwartier, waaronder ook de Duitse Chrissie die daar uitgebreid over schrijft. Tijdens het shoppen maakt ze speciaal een omweg om bij te tanken bij Café Pistache in de Prinsestraat. Gezonde en heerlijke gerechten, vriendelijke bediening en sfeervol ingericht, vindt ze. ‘Maar wees voorzichtig. Als je nog van plan bent verder te wandelen, heb je na die zalige lunch misschien wat moeite om weer opstaan’, adviseert ze met een knipoog. (Foto: Die Edelfabrik.)

Nieuwsgierig geworden? Lees dan:
Shoppen in Den Haag – Meine Tipps!

Dit is de eerste post in een serie over Haagse Hotspots. Wil je  op de hoogte blijven alle leuke nieuwtjes? Volg het Hofkwartier Den Haag dan op FacebookInstagram of Twitter.