THE ART OF SEEING THEMA VAN 18E EDITIE CADANCE IN KORZO EN HAAGSE PRODUCTIEHUIS

THE ART OF SEEING THEMA VAN 18E EDITIE CADANCE IN KORZO EN HAAGSE PRODUCTIEHUIS

‘The Art of Seeing’. Dat is het thema van de 18e editie van CaDance dat het Haagse productiehuis en theater Korzo organiseren van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari. Ruim twee weken lang kan het publiek tijdens dit premièrefestival voor de hedendaagse dans volop genieten van de nieuwste creaties in de Nederlandse dans. Met ‘The Art of Seeing’ belicht CaDance de rol van het publiek en de ervaring van kunst. Met een divers programma van bewezen, geprezen en aanstormend talent is CaDance het enige in zijn soort. Het dansfestival stelt nieuwe werken uit Nederland centraal  en investeert op grote schaal in toptalent.

CaDance als belangrijke springplank

Tijdens CaDance kan het publiek genieten van de nieuwste creaties van toonaangevende groepen als ICK, Nederlands Dans Theater, MAAS en makers als Stephen Shropshire. Zij blijven ondanks hun verworven status zoeken naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden van het lichaam. Een belangrijk onderdeel van het programma zijn dan ook de startende en ‘midcareer’ makers voor wie het festival een belangrijke springplank kan zijn. Onder de vleugels van programma’s voor talentontwikkeling van ICK, LeineRoebana, NDT, Fonds Podiumkunsten en Korzo krijgen zij de mogelijkheid werk te produceren. Zo debuteerden Emio Greco van ICK en Arthur Rosenfeld van MAAS ooit in CaDance met succesvolle producties.

Prijswinnende toptalenten in openingsprogramma

Op 27 januari opent CaDance met de premières van twee prijswinnende toptalenten. Met ondersteuning van Korzo maakten Amos Ben-Tal en Marina Mascarell een succesvolle start als choreograaf. Amos Ben-Tal creëert met zijn collectief OFFprojects levendige theaterevents en maakte samen met Spinvis ‘Howl’, een talkshow, dansvoorstelling en concert in één. Tijdens de Nederlandse Dansdagen sleepte ze met de preview de Dioraphte Dansprijs 2016 in de wacht. Marina Mascarell weet als geen ander haar maatschappelijke betrokkenheid op poëtische en beeldende wijze in dans te vertalen. Ze won daarvoor de prestigieuze BNG Bank Dansprijs 2015. Voor ‘Three Times Rebel’ duikt ze met vijf krachtige dansers en een muzikant in de emancipatiegeschiedenis van vrouwen.

Meer weten?

CaDance vindt plaats  van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari in Den Haag. De voorstellingen zijn te zien in het Haagse productiehuis en theater Korzo. Klik hier voor het volledige programma of bekijk hier de brochure. Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes? Volg het Hofkwartier Den Haag dan op FacebookInstagram of Twitter.

CaDance 2017 – The Art of Seeing from Korzo producties on Vimeo.

Foto: Maarten Evenhuis