KORTE MOLENSTRAAT ZWAAIT DE ZOMER UIT

KORTE MOLENSTRAAT ZWAAIT DE ZOMER UIT

Den Haag is terug van vakantie en dat moet gevierd, dachten de bewoners en ondernemers van de Korte Molenstraat. Dus halen zij op zaterdag 2 september alles uit de kast voor het ‘Back from Holiday’ straatfeest met muziek, boeken, lekker eten en, jawel, échte schorpioenen.

Dansen op straat

“We vonden het hoog tijd voor een feestje”, aldus initiator en eigenaar van lunchcafé Bob’s Your Uncle, Bonny van der Burg. En zo geschiedde. In een mum van tijd stond er een mooi en vol programma voor zaterdag 2 september. Rode draad tijdens het feest, dat duurt van 14.00 tot 22.00 uur, is de muziek. “Tot zes uur spelen percussionisten Bart en Olav, de zigeunerband L’Chaim en levensliedzanger Arnold Verboort om en om. Daarna is het de beurt aan de DJ’s Nils van Lingen en Umut om ervoor te zorgen dat er tot laat in de avond gedanst wordt op straat. Heel gevarieerd dus”, zegt Bonny.

De letter B

Tijdens deze vloedgolf aan muzikale stijlen, is er bij de winkels en horeca in de Korte Molenstraat natuurlijk ook van alles te beleven. Zo maakt Bob’s Your Uncle hotdogs en sateetjes en draait bij American  Tap House Brody’s alles om de letter B: barbecue, bier burgers en een barbier. Foodies Lab en Thai Kitchen serveren van hun eigen kaart. Voor echte kwaliteitsboeken kun je op het ‘Back from Holiday’ straatfeest terecht bij de kraam van Parimar/de Boekenmarkt, waar eveneens wordt voorgelezen. En Natural Choice & Het Rariteitenkabinet zou geen rariteitenkabinet zijn als ze niet met iets bijzonders zouden komen. Hier leer je tijdens een workshop hoe je een schorpioen prepareert om nog jaren plezier van te hebben op de schoorsteenmantel!

Kortom, de Korte Molenstraat is volgend weekend dé plek om onder het genot van alles wat het leven leuk maakt nog even na te zomeren.

‘Back from Holiday’ straatfeest, zaterdag 2 september van 14.00 tot 22.00 uur, Korte Molenstraat.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.