PALEISTUIN: OASE VAN RUST IN HOFKWARTIER DEN HAAG

PALEISTUIN: OASE VAN RUST IN HOFKWARTIER DEN HAAG

Een oase in het hectische stadsleven. Dat is de Paleistuin in Hofkwartier voor veel Hagenaars. Jaarrond, elk jaargetijde, is het goed toeven tussen het lommer en de bomen waarvan sommigen al decennia oud zijn. Een rondje kuieren langs de vijverpartijen in de Paleistuin brengt je terug naar de sfeer van lang geleden, uit de tijd van de prinsen en prinsessen.

Genieten van de lente

Nu het lente is, is het vooral genieten van het ontluikende groen en de eerste bloeiende struiken en planten. Tijdens je wandeling heb je dan goed zicht op Paleis Noordeinde, het Koninklijk Huis Archief en de Koninklijke Stallen waar de gouden koets staat. En bij de eerste zonnestralen kun je op de grasvelden heerlijk picknicken. In het Hofkwartier Den Haag is een ruimte keuze aan horecagelegenheden waar je drankjes en (lunch)gerechten kunt ophalen.

Actief bewegen

Op zondagmorgen is de Paleistuin bij uitstek de plek om actief aan de slag te gaan. Het Bootcampteam verzorgt er bijvoorbeeld een bootcamp. Kijk voor tijden en aanmelden op de website. Ook geeft Vinyasa flow van mei t/m september yogalessen, elke zondag van tien tot elf uur.  Verzamelen bij de ingang van de Prinsestraat. Een les kost 7,50 euro.

Vrij toegankelijk

De Paleistuin lig verscholen achter de Paleis Noordeinde  – vanaf de Grote Kerk gezien aan het einde van de Prinsestraat. De royale tuin dateert uit 1649. De ‘Prinsessentuin’ was toen een cadeau voor de moeder van Frederik Hendrik, zoon van Willem van oranje. De Paleistuin is geschonken aan de gemeente Den Haag en vrij toegankelijk voor het publiek van zonsopkomst tot zonsondergang. Alleen als er belangrijke gasten op het paleis zijn, blijven de toegangshekken dicht.

Wil je  op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes in Hofkwartier Den Haag? Volg dan de updates op FacebookInstagram of Twitter.