SHOP TILL YOU DROP

SHOP TILL YOU DROP

Komende vrijdagavond is het weer zover, dan staat de Haagse binnenstad op z’n kop voor de jaarlijkse ShoppingNight. Winkels in het hele centrum blijven tot middernacht open en hebben iets leuks voor je in petto. Natuurlijk is ook het Hofkwartier een nachtelijk bezoek meer dan waard!

Door Jasper Gramsma

Matcha

De zussen Claire en Lisa van theesalon HUG THE TEA in de Oude Molstraat maken van ShoppingNight een Japans feestje. De zelfbenoemde ‘tea sisters’ zijn helemaal in de ban van Matcha. Deze groene poederthee, gemaakt van vermalen bladeren uit het land van de rijzende zon, is écht superfood vol vitaminen en antioxidanten. “Je kunt er eindeloos mee variëren”, verzekert Claire. “Denk aan een Matcha latte, een groene cappuccino. Of een smoothie, ook heel lekker. Zelfs taartjes, ijs en andere desserts zijn van Matcha te maken.” Tijdens ShoppingNight word je getrakteerd op een huisgemaakte ijsthee. Maar dat is nog niet alles. Je ontvangt ook nog eens 20 procent korting op alle biologische Matcha, losse theeën en eigen theeblends. En als je helemaal los wilt gaan krijg je evenzoveel korting op luxe Matcha-sets en traditioneel Japanse theeserviezen. Tanoshimu, oftewel veel plezier!

 

Ook in het Hofkwartier kun je je tot in de late uurtjes vermaken tijdens ShoppingNight.Designerjurkje

Van Japanse thee naar Dutch Design: bij de Haagse modeontwerper Michael Barnaart van Bergen in de Papestraat val je op ShoppingNight met je neus in de boter, want de sale is begonnen. “De laatste items uit mijn collectie Spring 2017, geïnspireerd op de Franse kust, kunst en cinema, zijn tot 50 procent afgeprijsd.”, ligt de ontwerper toe. Dit is dus dé kans om je favoriete desingerjurkje met voordeel te bemachtigen. Een modefeestje zou geen modefeestje zijn zonder bubbels. Daarom kunnen jij en je vriendinnen de collectie bekijken én passen onder het genot van een mooi glas mousserende Loirewijn. Altijd al willen weten hoe het is om op de cover van een modemagazine te staan? Neem dan plaats achter de fotowand voor een selfie met de bekende Mondriaanjurk!

La Douce France

Reis tot slot nog even af naar ‘La Douce France’. Kruidenier L’Epicerie du Pape heeft namelijk de hele avond verschillende interessante aanbiedingen. Proef bijvoorbeeld de ambachtelijke droge worsten uit de Auvergne in tal van heerlijke smaken. De zoetekauw kan z’n lol op met de chocoladerepen van meesterconfiseur Mazet uit Montargis. En wie in extase raakt van gedistingeerde huisparfums kan genieten van de geurboekjes van het meer dan honderd jaar oude Papier d’Arménie. Normaal kosten al deze artikelen € 4,95 per stuk, maar alleen op ShoppingNight koop je er drie voor € 12,50. En het leuke is: combineren kan ook. À tout à l’heure!

ShoppingNight Den Haag, vrijdag 30 juni van 18.00 tot 00.00 in het hele centrum. Kijk voor het volledige programma op de website.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg Hofkwartier Den Haag dan op FacebookInstagram of Twitter voor alle updates.