WINTERS PLEZIER IN HET HOFKWARTIER

WINTERS PLEZIER IN HET HOFKWARTIER

Komende zondag strijkt voor de vijfde keer de Dickens Winter Market neer in het Hofkwartier. Je vindt er kraampjes vol leuke snuisterijen en smakelijke lekkernijen. En je loopt er figuren uit A Christmas Carol tegen het lijf. Kortom, de ideale sfeer om voor je kerstcadeautjes te shoppen!

Door Jasper Gramsma

Vuurspuwer

Het Hofkwartier voert je komend weekend een paar eeuwen mee terug in de tijd. Een tijd waarin bedelaars en ambachtslieden de straten domineerden. Op je wandeling langs de kramen met mooie en lekkere ambachtelijke producten kun je dus zomaar een boogschutter, een vuurspuwer of één van de andere tachtig karakters uit de tijd van Charles Dickens tegenkomen. Voor je het weet, raak je verzeild in een historische opvoering of voorspelt een waarzegger jou een glorieuze toekomst…

Trekharmonica

Natuurlijk zou de Winter Market geen wintermarkt zijn zonder gezellige, hartverwarmende wintermuziek. Daarom gaan koren, troubadours en andere muzikanten door de straten met bekende en onbekende kerstliedjes. Naast de gevierde pianiste-vocaliste Francesca Tandoi en haar formatie laten ook onder anderen de zingende accordeoniste Caroline in ’t Veld en Angelique Schippers op haar trekharmonica van zich horen.

Winterscones

In de warmte binnen, bij de ondernemers in het Hofkwartier, is ook van alles te beleven. Zo kun je bij Magasin Horaz in de Molenstraat terecht voor een signeersessie van niemand minder dan tv-kok en schrijfster Yvette van Boven. Gert en Rachele van Café de Bok in de Papestraat maken op deze dag winterscones met sinaasappel en cranberry’s, samen met een kop thee voor de speciale prijs van vijf euro. Om de hoek houdt het Venduehuis een kijkdag voor de eerstvolgende kunst- en antiekveiling.

Glühwein

Maar dat is nog niet alles! Kledingwinkel WWen in de Prinsestraat zet een eigen kraam neer met onder meer verrassende kerstcadeaus voor halve prijzen. En Bonny van Bob’s Your Uncle in de Korte Molenstraat pakt deze zondag extra uit met haar wekelijkse Lazy Sunday: er zijn handgemaakte sieraden te koop van Nora Bell, er is soep, glühwein en vanaf 14.00 uur een lekker deuntje van dj’s Hud Rockson en Yan Sun. Bij de Franse kruidenier L’Epicerie du Pape kun je terecht voor een Elzasser glühwein, mét gratis glas.

Dickens Winter Market 2017, zondag 17 december van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op de Facebookpagina van het evenement.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.