ZACHTE, ZOETE ZONDES IN DE PAPESTRAAT

ZACHTE, ZOETE ZONDES IN DE PAPESTRAAT

Op de valreep van 2017 startte Marcel Kardol Donuts & Co, de eerste donutwinkel van Den Haag. Tijdens de opening door de Australische MasterChef-finalist Ben Ungermann stonden er lange rijen. En twee weken later zijn de zoete lekkernijen nog steeds niet aan te slepen.

Door Jasper Gramsma

Hibiscus

Hoewel goede voornemens het begin van het jaar domineren, ga je bij Donuts & Co meteen voor de bijl. Al bij binnenkomst staren grote glanzende gekleurde gebakjes in smaken als ‘hibiscus’ en ‘matcha’ je aan vanuit de vitrine. De donuts zijn dagelijks vers. “We zijn vanmorgen om zes uur begonnen,” vertelt eigenaar Marcel. “Het deeg heeft tijd nodig, dus moet je alles in één keer maken. Gelukkig zijn we bijna elke dag uitverkocht.”

Hartig

Na lang in het buitenland te hebben gewoond, kwam Marcel terug naar Nederland om het over een andere boeg te gooien. Een jaar geleden bakte hij zijn eerste karakteristieke broodje met gat, dat overigens een Nederlandse oorsprong heeft, en inmiddels heeft hij zijn eigen signatuur met alleen maar natuurlijke ingrediënten. “Steeds hebben we een ander assortiment en binnenkort komen er ook hartige donuts bij met bijvoorbeeld geitenkaas,” legt de kersverse ondernemer uit.

Uber

De keuze om in het Hofkwartier zoete broodjes te gaan bakken, lag voor de hand. “Ik heb goede herinneringen aan de Papestraat, vroeger trad ik hier zelfs op,” zegt Marcel. “Dus toen dit pand vrijkwam, zag ik mijn kans schoon.” Naast de verkoop in de winkel zijn de donuts vanaf volgende week ook op afstand te bestellen via de bezorgdienst van Uber, UberEATS. Wel zo makkelijk.

Concurrentie

Met de opening van Donuts & Co is Marcel Kardol de keten Dunkin’ Donuts, die dit jaar ook naar Den Haag wil komen, een stap voor. De plannen van de Amerikanen leidden afgelopen najaar tot ophef. De PvdA in de Haagse gemeenteraad wilde een verbod, maar kreeg daarvoor te weinig steun. Bang voor de concurrentie is Marcel niet: “Laatst had ik een paar Amerikanen die heel enthousiast waren. Onze donuts zijn gewoon beter.”

Donuts & Co, Papestraat 10. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.