BRITS ONTBIJTEN BIJ DE BOK

BRITS ONTBIJTEN BIJ DE BOK

Zin in een stevig ontbijt na een avondje doorzakken in het Hofkwartier? Dan is een traditioneel full English breakfast natuurlijk bij uitstek geschikt! Een overtocht is daarvoor beslist niet nodig. Nee, in het weekend laat je je, zelfs als vegetariër, gewoon culinair vertroetelen door Gert en Rachèle van eetcafé De Bok in de Papestraat.

Door Jasper Gramsma

Gulle porties

Al meer dan veertig jaar maakt de goedmoedige smulpaap Gert in zijn keuken ‘gewoon wat hij lekker vindt’, en dat heeft bovengemiddeld vaak een Britse signatuur: Sunday roast, fish & chips, sticky toffee pudding, scones, je kunt het zo gek niet bedenken. En dat alles in meer dan gulle porties. Ook de fijne, herbergachtige sfeer waarin gastvrouw Rachèle je ontvangt is bepaald on-Nederlands. Achter vrijwel alle objecten en foto’s in het sfeervolle interieur schuilt wel een verhaal, dat Rachèle je desgevraagd met liefde en smaak vertelt. Vaak over de geschiedenis van het Hofkwartier. Niet zo gek, want Gert en Rachèle – ook wel bekend als ‘de Bokjes’ – zijn de twee levende encyclopedieën van deze buurt. Ze ontvangen hier niet alleen al decennia lang gasten met smeuïge anekdotes, ze wonen ook nog eens tegenover hun eigen eetcafé.

Vegaversie

Dit is, kortom, de perfecte setting voor een uitermate smaakvolle, maar pretentieloze lunch of avondmaaltijd. En op zaterdag en zondag kun je er, na royaal te hebben uitgeslapen van een drukke werkweek, zelfs de hele middag terecht voor een typisch English breakfast om weer helemaal op kracht te komen. Nu staan de Britten niet bepaald bekend om het vegetarische karakter van hun ontbijt, maar daar hebben de Bokjes iets op gevonden. Naast de bekende variant met eieren, bacon, worst, black en white pudding, tomaat, champignons en bonen is er de vegaversie met cheesy scrambled eggs, gebakken champignons met aardappels en gegrilde tomaten en courgettes. Bij beide ontbijtjes zijn bovendien toast, boter en jam inbegrepen. Wie knapt daar nou niet van op?

Eetcafé De Bok, Papestraat 36. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 17.30 – 22.00 uur, zaterdag 13.00 – 22.00 en zondag 12.00 – 17.00 uur. Telefoon: 070 364 2162. Meer informatie: Facebook.com/debokdenhaag

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.