DICKENS KOMT NAAR HET HOFKWARTIER!

DICKENS KOMT NAAR HET HOFKWARTIER!

We gaan terug in de tijd! Waan je midden in A Christmas Carol tijdens de gezellige Dickens Winter Market. Ontdek alvast zes redenen om op zondag 9 december naar het Hofkwartier te komen.

Door Jasper Gramsma

1. Kunstenmakers

Het Kerkplein wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot ‘toernooiveld’. Hier vind je, in de eeuwenoude traditie van jaarmarkten, optredens van allerlei straatartiesten. Vuurspuwers, jongleurs en waarzegsters zullen je versteld doen staan van hun trucs.

2. Muzikanten

Op het plein en in de omliggende straten klinkt muziek! Winterhoornblazers laten horen wat ze in huis hebben en ook de lieflijke koortjes met hun kerstklassiekers mogen niet ontbreken. ‘Shall I play for you? Pa ram pa pam pam.’

3. Twaalf ambachten…

Ontdek hoe de ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens het ijzer smeedden, glas bliezen en tin goten. Ze demonstreren het live tijdens de wintermarkt. En misschien mag je het zelf ook wel proberen, als je durft.

4. Nostalgische kraampjes

In de straten van het Hofkwartier is er weer de jaarlijkse wintermarkt vol mooie, leuke en lekkere waar. Wandel door de knusse, kronkelige straatjes van deze oude buurt om de allerleukste cadeautjes te vinden voor de feestdagen. Natuurlijk zijn ook de winkels open.

5. Modeshow

Ondernemers in de Molenstraat organiseren tijdens het festijn een heuse modeshow. Zo kun je inspiratie opdoen voor je feestoutfits tijdens Kerst en Oud en Nieuw. Ingetogen of toch uitbundig, klassiek of juist superhip, wat wordt het?

6. Arrenslee

Het feest is nog niet compleet! Tijdens de Dickens Winter Market wordt de slee op het Kerkplein door paarden voortgetrokken. En als kers op de taart wordt op de Visbanken, naast het plein de Tree of Light ontstoken, een kerstboom waarvoor je een lichtje kunt kopen ten bate van Save the Children.

En dit is nog lang niet alles. De straten zijn gezellig aangelicht, her en der wordt glühwein geschonken en er zijn nog een heleboel kleine evenementen in de maak. Op de hoogte blijven? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten!