FOTOGRAFE BAKT NU OOK TAARTEN

FOTOGRAFE BAKT NU OOK TAARTEN

Het roer ging helemaal om bij Linda Bandel. Haar fotostudio in de Molenstraat toverde ze om tot A LA TARTE, een patisserie met huisgemaakte taarten, brownies, bars en muffins. En ook nog eens voor een groot deel glutenvrij én vegan!

Bakprinses

Ze was altijd al gek op bakken, maar door het indutten van de fotobranche besloot Linda Bandel er ook haar beroep van te maken: “Ik had een Oostenrijkse oma die helemaal verzot was op bakken, een echte bakprinses. Door haar ben ik als kind al geïnspireerd geraakt. En mijn vrienden weten altijd al: als er een feestje is, breng ik taart mee.”

Doka

Sinds 23 maart haar winkel A L TARTE een feit, een brandschoon en schattig zaakje dat dankzij subtiele gouden accenten wat sprookjesachtig aandoet. De voormalige doka is nu de keuken, waarin Bandel alle taarten en ander lekkers helemaal zelf bakt. “Daarvoor gebruik ik bestaande recepten, maar ik pas ze vervolgens aan mijn eigen smaak aan.”

Kikkererwtentaart

Bijzonder is dat liefst de helft van het assortiment veganistisch is, dus zonder dierlijke producten. “Ik ben zelf vegetarisch, maar als het ook zonder zuivel en eieren lekker is, dan doe ik dat. En een deel is ook nog eens glutenvrij.” Smakelijke voorbeelden pronken onder de blinkende glazen stolpen in de etalage: kikkererwtentaart, courgette-chocoladecake, tofu-cheesecake en meer.

Favoriet

Maar de ‘gewone’ worteltjestaart met roomkaastopping, ook een beauty trouwens, is vooralsnog favoriet bij het inmiddels groeiend aantal vaste afnemers, verklapt de nieuwbakken eigenares. “Zo leuk, ik heb klanten die elke week langskomen om een ander stuk taart te proberen of juist nóg meer willen van dezelfde soort. De mensen zijn heel enthousiast.”

Beslag

Met al die taarten is de verleiding zeker vaak groot? Bandel: “Ja, ik proef altijd, maar meestal het beslag. Als dat goed is, dan weet je eigenlijk al hoe het resultaat zal zijn. En voor de lekkere trek neem ik zelf weleens een plak van het bananenbrood. Niet te vaak, natuurlijk…”

Vers

Op de dagen dat de winkel op is – donderdag tot en met zondag – zijn er continu taarten in de maak. “Alles is vers, maar met sommige dingen kan ik een beetje vooruitwerken. Als er bijvoorbeeld geen eieren en zuivel in je cake zit, kun je die makkelijk een paar dagen bewaren. Als bindmiddel zijn er alternatieven genoeg: no egg, tofu, noem maar op.”

Bestellen

Zeer binnenkort wordt ook de website helemaal up to date gemaakt. “Ik ben door de drukte nu pas aan het fotograferen van de producten toe gekomen,” zegt Bandel lachend. “Maar straks als de site klaar is, kun je daar ook hele taarten bestellen. Wel zo makkelijk.”

A LA TARTE, Molenstraat 46. Meer informatie: www.alatarte.nl