HOFKWARTIER KLEURT ORANJE

HOFKWARTIER KLEURT ORANJE

Livemuziek, lekker eten, borrelen en feesten op straat. In oranje natuurlijk! Ook op deze Koningsdag staat de Oude Molstraat weer geheel in het teken van de verjaardag van ons staatshoofd. Nieuw: voor het eerst zijn ook de Papestraat, de Annastraat en de Molenstraat van de partij.

Door Jasper Gramsma

Estafette

Het is een ware estafette van bandjes op Koningsdag in de Oude Molstraat. Voor Café de Oude Mol, Huppel the Pub, Momfer de Mol en Le Café kun je tussen 14.00 en 19.00 uur luisteren naar onder meer Fine and Mellow en Zomaargasten. De Scheveningse band Ragmob, van Arie en Wilco Spaans, Eli ’t Hart, Bert Tielens en Remco Prins speelt de muziek die voorheen alleen nog uit krakende radiootjes kwam: Hillbilly, honky-tonk & Western swing.  Sunfire speelt nóg meer americana en DJ Aad van der Wuppert draait fijne plaatjes. Voor wie trek krijgt, stookt Le Café de barbecue op voor heerlijke broodjes, waarna het dansen is op straat tot een uurtje of 21.00.

Feestgedruis

Ook de Papestraat mengt zich in het feestgedruis. Bij de Filosoof gaan smakelijke gerechten op de grill én er is een ‘all day long’ proeverij. De overburen van Donuts & Co maken voor de gelegenheid oranje donuts, met sinaasappelsmaak en – voor de volwassenen – oranjebitter! Juwelier Cees Hoek houdt al jaren de traditie in ere voor een Koningsborrel, maar die is uitsluitend voor genodigden. Omdat je bij het koningshuis onmiddellijk aan hoedjes denkt, is House of Hats gewoon open op deze feestdag. De Annastraat viert Koningsdag ook mee met allerlei activiteiten; winkels en horeca zijn open. In de Molenstraat krijg je ook het Oranjegevoel dankzij de uitgerolde loper. Het programma is nog volop in ontwikkeling, dus daarover later meer op Facebook.