MUSEAAL WERK BIJ DE HOFGALERIE

MUSEAAL WERK BIJ DE HOFGALERIE

Vorige maand hingen de papierreliëfs van Herman Coppus nog in museum Mondriaanhuis, maar vanaf 20 april is het werk te bewonderen op een expositie van De Hofgalerie in de Annastraat.

Bliksemcarrière

Galeriehouder Stephane Henny van De Hofgalerie heeft een neus voor kwaliteit. Drie jaar geleden leerde hij kunstenaar Herman Coppus (Horst, 1955) kennen, vlak voor die na twintig jaar actief met zijn werk naar buiten trad en aan een bliksemcarrière begon. Eerder genoot hij een opleiding tot docent beeldende vakken aan de Maastrichtse academie.

Rust

Inmiddels maakt Coppus’ traditionalistisch moderne werk deel uit van zowel particuliere als bedrijfscollecties, en was het werk te zien van Denemarken tot België. Maar om de aandacht is het de in Brabant woonachtige kunstenaar geenszins te doen. Aan een tafel midden in zijn woonkamer vindt Coppus eenvoudigweg rust in het maken van reliëfs. Titels geeft hij zijn creaties niet en in opdracht werken doet hij evenmin.

Experimenteel

Het constructivisme en de geometrische abstractie zijn de kunstenaars belangrijkste inspiratiebronnen. Daarin heeft hij een eigen beeldtaal ontwikkeld met aandacht voor kleur, ritme en lichtbewerking. Experimenteel is Coppus’ materiaalgebruik, dat varieert van papier tot kunststof. Zijn werk is dan ook niet alleen gemaakt voor binnen; hij deinst er niet voor terug monumentale structuren voor buiten te realiseren.

Opening

De expositie wordt op zaterdag 20 april om 14.00 uur geopend in het bijzijn van de kunstenaar en loopt tot en met 8 juni. De Hofgalerie is te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur (Annastraat 3). Meer informatie over deze en andere exposities: www.dehofgalerie.nl.