JAZZ OP DE VEENKADE

JAZZ OP DE VEENKADE

De komende dagen staan de Haagse wateren weer op de kop voor een nieuwe editie van Jazz in de Gracht. Ook in het Hofkwartier klinkt muziek. Het Venduehuis-podium op de Veenkade biedt plek aan zeven acts én… de Final Jam!

Herakthor

Vibrafonist Miro Herak verhuisde in de jaren negentig van Slowakije naar Nederland om hier te studeren. In Nederland vormde hij de groep As Guests, waarmee hij de Dutch Jazz Award won in 2004. Gitarist Andrés Thor behoort tot de top van de de jazzmuziek in zijn thuisland IJsland. Samen met Miro Herak presenteert hij op Jazz in de Gracht zijn nieuwe groep.

Donderdag 29 augustus, 17.00 en 18.00 uur.

Take 5: the Paul Desmond Tribute

Saxofonist Jasper Staps is wat je noemt een veelzijdig musicus. Het grote publiek zal hem kennen van de grote concerten met Guus Meeuwis of anders als dirigent van het Luchtmachtorkest, waardoor je bijna zou vergeten wat een geweldige jazzsaxofonist hij is. Op Jazz in de Gracht zal hij een ode brengen aan zijn grote held op de altsaxofoon: Paul Desmond, de gelouterde saxofonist van het Dave Brubeck Quartet.

Donderdag 29 augustus, 19.15 uur. 

Rembrandt Frerichs Trio

Het Rembrandt Frerichs Trio is één van Nederlands bekendste jazzpianotrio’s. Ze namen onlangs hun elfde studioalbum op, speelden op podia en festivals over de hele wereld en waren te zien in televisieprogramma’s zoals Podium Witteman en De wereld Draait Door.

Donderdag 29 augustus, 21.00 en 22.00 uur, vrijdag 30 augustus, 17.00 en 18.00 uur.

Postma/Van Ruller/Overwater/Salamon

Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider en als gast bij vele internationale bands. Ze bracht zes succesvolle albums uit als leider. Gitarist Jesse van Ruller (Amsterdam, 21 januari 1972) wordt gerekend tot de top onder de jazzgitaristen van zijn generatie.

Vrijdag 30 augustus, 19.15 uur.

Celebrating Stan Getz & Oscar Peterson

Sylvain Rifflet (Frankrijk) op tenorsaxofoon, Vincent Koning op gitaar, Rembrandt Frerichs op piano, Frans van Geest op contrabas en Vinsent Planjer op drums brengen een eerbetoon aan twee van hun grote jazzhelden.

Vrijdag 30 augustus, 21.00 en 22.00 uur.

Marnix Busstra band

Marnix Busstra op gitaar, Rembrandt Frerichs op piano, Arnold Dooyeweerd op contrabass en
Pieter Bast op drums.

Zaterdag 31 augustus, 17.00 en 18.00 uur.

Jazz Mechanics

Sylvain Rifflet op tenorsaxofoon, Joce Mienniel (Frankrijk)  op dwarsfluit, Rembrandt Frerichs op piano, Tony Overwater op contrabas en Vinsent Planjer op drums.

Zaterdag 31 augustus, 19.15 en 20.15 uur.

Tot besluit is er de Final Jam, één groot feest met zoveel mogelijk artiesten van het gehele festival, verzameld op de Veenkade. Een viering van de samenbrengende kracht van de jazz, de magie van de improvisatie en het gevoel van Jazzstad Den Haag!

Meer informatie: www.jazzindegracht.nl