PLEZIER VOOROP BIJ DE GYMNASTIEKFABRIEK

PLEZIER VOOROP BIJ DE GYMNASTIEKFABRIEK

Bij binnenkomst roept De Gymnastiekfabriek direct een waaier aan associaties op met ordelijke gymlokalen uit de jaren vijftig: leren bokken, metalen rekken en het geluid van een ouderwetse houten sportvloer. Alles behalve hightech dus, en dat is precies de bedoeling.

Kleinschalig

In de voormalige drukkerij in de Juffrouw Idastraat heeft Kim Slabbers al zes jaar een unieke sportschool: De Gymnastiekfabriek. Het kleinschalige concept is gericht op een persoonlijke benadering: “Bij ons geldt: vrijheid blijheid. Het plezier moet voorop staan, dan komt het resultaat vanzelf. Je kunt rittenkaartjes kopen, zodat je alleen betaalt wat je versport.” Wie een abonnement neemt, kan deelnemen aan alle groepslessen.

Laagdrempelig

De Gymnastiekfabriek was Slabbers’ antwoord op de massale sportscholen die elders in de stad te vinden zijn. “In tegenstelling tot de grote sportscholen wil ik geen slapende leden”, licht ze toe. “Ik wil graag dat mensen terugkomen en krijgen waar ze voor betalen, het moet zo laagdrempelig mogelijk zijn.” De ondernemer heeft ook aandacht voor de sociale functie van het sporten. “Door de sportscholen wordt dat juist tegengewerkt, omdat alles zo goedkoop mogelijk moet. Bij ons zit er tijd tussen de lessen, waarin je met elkaar wacht en je elkaar tussendoor tegenkomt.”

Kinderen

De Gymnastiekfabriek is wat Slabbers betreft bedoeld voor mensen van alle leeftijden. “Vanaf het moment dat kinderen motorisch een beetje ontwikkeld zijn, kunnen ze bij ons lessen volgen in bijvoorbeeld peuterdans. Voor volwassenen zijn er lessen in onder meer pilates en yoga. Het unieke is dat we ook combinatielessen aanbieden voor ouders en kinderen. Ik merk dat veel mensen daar behoefte aan hebben,” aldus Slabbers, die zowel ervaring heeft in het onderwijs als in de sport.

Natuurlijke energie

Het plan voor De Gymnastiekfabriek was al jaren oud, maar het vinden van de juiste plek bleek een opgave: “Niet elke ruimte leent zich voor een sportschool. De naam had ik al en dit mooie gebouw past daar perfect bij. Er hangt een natuurlijke energie. Als je binnenkomt wil je wat doen.”

Meer informatie: www.degymnastiekfabriek.nl