AANSTORMEND TALENT IN DE HOFGALERIE

AANSTORMEND TALENT IN DE HOFGALERIE

De Hofgalerie in de Annastraat heeft twee kunstenaars gestrikt om de lente aan te kondigen: fotografietalent Kaat Stieber en schilderes Martine de Ruiter. Hun gemene deler? De passie voor bloemen! De expositie ‘A touch of Spring’ is vanaf dit weekend te zien.

Kaat Stieber

Fotografe Kaat Stieber is de kersverse winnares van de Grote Paul Award 2020, in navolging van onder anderen Erwin Olaf en Anton Corbijn. Haar carrière is nog pril, maar het aantal prijzen is al niet meer op één hand te tellen. Toch laat ze zich het hoofd er niet door op hol brengen: “Laat het beeld maar shinen; ik zonder me het liefst af in mijn eigen bubbel,” aldus het multitalent. Elke foto die zij maakt, is een verbeelding van verhalen in haar hoofd waar verleden, heden en surrealisme samenkomen. Hierin proef je haar Nederlandse identiteit, haar voorliefde voor de oude Hollandse meesters en haar jarenlange ervaring in de theaterwereld. Kaat Stieber bouwt een foto haast schilderachtig op, waarbij ze zelf handmatig kostuums, decors en achtergronden maakt.

Duurzaam schilderen

Martine de Ruiter maakt gebruik van een zelfontwikkelde schildertechniek met paletstukken. De naam ‘paletstukken’ heeft zij zelf bedacht voor de uniek samengestelde, gemengde en gedroogde kleurcombinaties die ze afsteekt van haar palet. Deze techniek geeft haar werk reliëf, scherp contrast en een unieke stijl. “Ik ben heel kleurcombinatie-gevoelig en vind het heerlijk om op zoek te gaan naar de mooiste combinaties van vormen en kleuren. Dat kunnen felle en complementaire kleuren zijn, maar ook werken met rustige kleuren. Binnen mijn eigen techniek ben ik nog steeds aan het ontdekken en experimenteren en word ik zelf nog steeds verrast. Bovendien geeft het gebruik van deze verfresten mijn werk ook een duurzaam tintje. Heel fijn en verfrissend om zo aan het werk te zijn.”

Meet & greet

Beide beloftes uit de kunstwereld zijn op zaterdag 22 februari ban 14.00 tot 16.00 uur aanwezig bij De Hofgalerie om tekst en uitleg te geven bij hun werk. De expositie is tot 28 maart gratis te bezichtigen in de Annastraat 3.

Meer informatie: www.dehofgalerie.nl en Facebook