filmpje Opening Molenstraat met Acht Koninginnen van Nederland

filmpje Opening Molenstraat met Acht Koninginnen van Nederland

De Paleisroute brengt de vernieuwde Molenstraat op de kaart

Met een leuke animatie van de Acht Koninginnen van Nederland, vergezeld door de Haagse Baron Hop, is de vernieuwde Molenstraat op een heel speciale manier in het nieuws. De Paleisroute is op de kaart gezet om het publiek te verleiden meer te genieten van het oudste gedeelte van Den Haag.

Het filmpje van de route: Paleisroute met de Acht Koninginnen


 

De Molenstraat was vroeger een duinpad en dat is nog steeds te zien aan het kronkelende weggetje. Met de vernieuwing van de straat is hier naar toegewerkt en door het verhoogde trottoir en de daarbij passende straatstenen is de sfeer behouden van een authentiek straatje.

De Paleisroute loopt van het Paleis Noordeinde door de Molenstraat, dan rechtsaf de Prinsestraat op die naar de Paleistuin leidt. Maar achter de Koningspoort is een geheime passage tussen Paleistuin en de Molenstraat en, als je het belletje vindt, kun jij er toegang toe krijgen. In de Paleistuin kun je genieten van het groen en picknicken met je take-away van de ondernemers van de Molenstraat.

De Acht Koninginnen en Baron Hop zijn historische figuren en zijn figuranten van het Hollands Historisch Festijn, die deze route zo mooi op de kaart hebben zetten.