HOFKWARTIER BINDT STRIJD AAN MET CORONAVIRUS

HOFKWARTIER BINDT STRIJD AAN MET CORONAVIRUS

De horeca is dicht, evenementen zijn afgelast en steeds meer winkels sluiten hun deuren vanwege het coronavirus. Maar de ondernemers in het Hofkwartier zitten niet stil. Integendeel: met creatieve toeren gaan ze de crisis te lijf.

Wereldkeukens

Leve de snelle jongens van de bezorgdiensten in deze donkere dagen! Veel eetgelegenheden in het Hofkwartier waren al aangesloten bij deze platforms en dat worden er nu steeds meer. Virus of geen virus, je haalt alle wereldkeukens gemakkelijk in huis. Zin in exotisch? Bestel dan bij Thai Signature eens een lekkere tom kha kai of een smakelijke Libanese manouche bij Baladi. Die laatste geeft zelfs bij elke bestelling boven de 15 euro een desinfecterende handgel gratis! Bistro Pastis werkt hard aan een bezorg- en afhaalmenu dat later deze week online komt. Kijk voor meer adressen in de buurt op Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats.

Contactloos pinnen door het raam bij Free Beer Co.

Lekkere literbak

Wie toch even de deur uit wil, kan onder meer een geurige rijsttafel afhalen bij het Sumatraanse eethuis Dayang. Dorstig? En Free Beer Co heeft de winkel omgetoverd tot ‘drive-thru style pickup’: contactloos pinnen kan door het raam! Je favoriete ijsje eten bij Florencia zit er even niet in, maar een ‘lekkere literbak’ afhalen voor thuis in de vriezer kan wel. Horecagelegenheden die niet in staat zijn aan thuisbezorging of afhalen te doen, zoals 6&24 en Ñ, roepen hun klanten op alvast een voucher aan te schaffen – voor zichzelf of als cadeau – om de lokale restaurants door deze moeilijke periode te helpen. In ruil voor de voucher biedt 6&24 bijvoorbeeld een voordelig 5-gangenmenu aan voor 90 in plaats van 114 euro.

Een lekker literbak om mee te nemen bij Florencia.

Webshops

De meeste webshops in het Hofkwartier blijven in de lucht. De matcha-experts van Hug the Tea hebben hun bar omgetoverd tot afhaalpunt en de zakjes van dit magische Japanse poeder kunnen gelukkig gewoon op de post! De fashion store van Uptown is eveneens dicht, maar komt klanten tegemoet met gratis verzending van online bestellingen. Parimar/de Boekenmarkt richt zich op verzending en neemt dagelijks tussen 11.00 en 13.00 uur telefonische bestellingen aan. Om ook online klanten zo goed mogelijk te helpen, wordt de webshop continu geüpdate. In overleg kan een bestelling nog steeds worden afgehaald.

Er zijn natuurlijk nog veel meer ondernemers in het Hofkwartier die keihard werken om het dagelijks leven zoveel mogelijk door te laten gaan onder steeds veranderende omstandigheden. Op Facebook, Instagram en Twitter houden we je op de hoogte.