MOLLETJE: EIGEN BORREL VOOR OUDE MOLSTRAAT

MOLLETJE: EIGEN BORREL VOOR OUDE MOLSTRAAT

Zondag is het vaderdag en wat moet je dít jaar weer verzinnen voor je ouweheer? Gelukkig heeft de Oude Molstraat een origineel cadeau. De horeca maakte samen met distilleerderij Van Kleef een eigen borrel: Molletje.

Roggejenever en korenwijn

Bij Bar Bistro De Twee Heeren in de Oude Molstraat zijn ze er trots op: een eigen sterke drank, exclusief voor de horeca in de straat. Molletje is de naam van deze stevige vriend met maar liefst 38 procent alcohol. De mooie mix van roggejenever en korenwijn werd ontwikkeld in samenwerking met de beroemde Haagse distilleerderij Van Kleef.

Corona

“Tijdens de coronacrisis zijn we met de straat eens gaan kijken wat we nog wél konden doen,” vertelt Eva van de De Twee Heeren. “En omdat alle horeca in de straat zo van elkaar verschilt, was dat nog best een uitdaging. Maar met deze borrel kunnen zowel de kroegen als de restaurants uit de voeten; we serveren ’m allemaal en hij is ook in alle horecagelegenheden te koop.”

Zacht

Eva schenkt een bodempje in om het distillaat te laten proeven. “Ik heb zelf ook al geproefd en ondanks dat ik geen grote jeneverdrinker ben, vind ik deze wel erg lekker.” Daarmee blijkt niets te veel gezegd: een zachte, ronde smaak die bepaald geen tik uitdeelt aan je smaakpapillen. “Nou ja, een klein tikje dan,” lacht Eva.

Zomer

En de inhoud is niet het enige fraaie aan deze guitige halveliterfles, het oog wil tenslotte ook wat. De zonnige illustratie op het etiket doet denken aan vintage posters van verre reisbestemmingen, je krijgt er de zomer van in je bol. Mocht je nog op zoek zijn naar een origineel cadeau voor vaderdag, dan heb je dat bij deze gevonden. Spoed je naar het Hofkwartier! Molletje is te koop voor € 17,50 bij alle horecagelegenheden in de Oude Molstraat.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.