TOERIST IN EIGEN STAD MET HAAGSE SCHATTEN

TOERIST IN EIGEN STAD MET HAAGSE SCHATTEN

Op vakantie gaan in eigen stad staat dankzij corona in de spotlights. De dames van Haagse schatten maakten daarom een speciale tourist map met hoogtepunten in de hofstad. Daarin mag het Hofkwartier natuurlijk niet ontbreken.

Citytrip

Met de ‘schatkaart’ zoals ie heet, kun je op ontdekkingstocht langs de leukste geheime adresjes. “Er zijn zoveel toffee ondernemingen en ondernemers in onze mooie stad,” zegt Marlies van der Kolk van Haagse schatten. Zij kan het weten, want met haar succesvolle blog biedt ze lokale ondernemers al jaren een podium. Op basis daarvan selecteerde ze vijftig adressen voor een onvergetelijke dag Den Haag. “Terwijl je tijdens een citytrip in het buitenland vaak gewapend met een stadsplattegrond lokale zaakjes opzoekt, is dat niet iets wat iedereen in zijn eigen stad zo snel doet. Zonde.”

Feestje

De hotspots op de kaart zijn onderverdeeld in drie categorieën: ‘Happies & bakkies’, ‘Haagse happiness’ en ‘Shop till you drop’. En uiteraard is het Hofkwartier ook present met een paar bezoekwaardige adressen. Over lunchroom Confetti in de Prinsestraat staat vermeld: ‘Bij Confetti is ieder bezoek een feestje. Of je nu komt voor een ontbijtje, een kop koffie, thee of een goede borrel.’ Ook de ‘matchasisters’ van Hug the Tea in de Papestraat zijn bij Haagse schatten niet onopgemerkt gebleven. ‘Je drinkt er niet alleen de lekkerste theetjes, er zijn ook matchacake, pannenkoeken en wafels!’ Juni Café, dat inwoont bij het Nuthsuis op de Riviervismarkt wordt ‘een verstopte parel midden in het centrum’ genoemd. ‘Een plek om te onthaasten, te genieten en (h)eerlijk te eten.’

Noordeinde

Het Noordeinde is tussen de highlights opvallend goed vertegenwoordigd. Zowel het ‘walhalla voor koffie- en fietsliefhebbers’ Lola Bikes & Coffee als de ‘sandwiches om je vingers bij af te likken’ van Sam Sam staan op de culinaire kaart. Onder het kopje ‘Shop till you drop’ vind je daarnaast de handgemaakte meubels van Couqou op datzelfde Noordeinde. In de Oude Molstraat is tot besluit de Monastic Store opgevallen bij Haagse Schatten. ‘Een klooster, brouwerij en kloosterwinkel onder één dak.’

Schatkist

Haagse schatten lanceerde onlangs ook de ‘Haagse schatkist’ met daarin lokale producten om de ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd. Ook verkoopt Marlies duurzame koffiemokken waarmee je 10 procent korting krijgt bij een selectie Haagse schatten. “Om te stimuleren je koffie to go bij een lokale ondernemer aan te schaffen.”

De Haagse schatkaart ligt bij vrijwel alle aangesloten ondernemers van dit platform (te vinden op www.haagseschatten.nl). Ook kun je de schatkaart gratis afhalen bij de VVV en in veel hotels in Den Haag.

Op de hoogte blijven van alles wat er in de buurt gebeurt? Volg Hofkwartier Den Haag dan op Facebook of Instagram voor alle updates.