PAPESTRAAT STRAATMUZIEK FESTIVAL 28 AUGUSTUS: Den Haag Leeft!

PAPESTRAAT STRAATMUZIEK FESTIVAL 28 AUGUSTUS: Den Haag Leeft!

Zaterdag 28 augustus is er straatmuziekfestival in de Papestraat van Den Haag, dat in samenwerking met Den Haag Leeft! wordt georganiseerd. Van 12:00 tot 21:00 uur zijn er diverse optredens van 30 minuten met bands, muzikanten, (salsa)dans en kunst.

Elk halfuur is er een optreden voor een van de winkels en horecazaken in de Papestraat. Het is een uitgebreide variatie van muziekgenres:  jazz, country, Indie, pop, rock, dance, art, klassieke, sing&songwriters, akoestische  en wereld muziek. Daarnaast painting, dans en kunst. Hieronder een overzicht van de artiesten.

Het idee van het festival is om delen van de stad te verbinden en te ondersteunen die normaal niet vaak bezocht worden. Het is de bedoeling dat het publiek meereist naar elke locatie, als doel om lokale artiesten en lokale bedrijven te ondersteunen, en integratie te bevorderen door middel van muziek en cultuur. Papestraat Leeft is de vijfde editie van Den Haag Leeft en wordt deze editie ook in de Piet Heinstraat Den Haag Leeft georganiseerd.

De Papestraat is in het afgelopen jaar gerenoveerd, de straat heeft een opknapbeurt gekregen en ziet er weer piekfijn uit. De BIZ Hofkwartier  draagt bij in het festival mede om de vernieuwde straat feestelijk te vieren samen met de bewoners en ondernemers.

Programma overzicht: Papestraat Schedules

The Frontiers:  Een vierkoppige heavy metal band uit Spijkenisse met een eigen geluid en veel zin om te spelen. In april 2018 hebben ze hun eerste album genaamd Barrier Breached uitgebracht en na het vinden van een tweede gitarist zijn ze weer op zoek naar optredens. Ze hebben gespeeld op festivals als Bernisse On Stage, Spijkenisse Festival en Metropolis. Speciaal voor dit evenement is er een akoestische set samengesteld en dat belooft wat!

Berto Galanto:  alias Roberto Galanto, is een veelzijdige professionele zanger en gitarist. Een typische combinatie tussen opera, populaire Italiaanse liedjes en jazz muziek. In feite is hij een opera bas-bariton en een Italiaanse jazz crooner in één. Hij heeft diploma’s op het gebied van klassieke muziek en jazz muziek. Hij zingt in het Engels, Frans, Braziliaans, Spaans en natuurlijk Italiaans. Hij heeft al eerder opgetreden in het Hofkwartier en is in Den Haag geen onbekende.

Felipe Castro: uit Rijswijk afkomstige saxofonist, geboren in Peru, opgegroeid in Venezuela, vijftien jaar woonachtig in Spanje geweest, kwam ruim twee jaar geleden met zijn gezin aanwaaien in Rijswijk. In Spanje werkte de saxofonist (46) samen met wereldberoemde sterren als Kate Ryan, Miguel Ríos en Boney Tyler en was vooral actief in de Latijns-Amerikaanse muziek scene. Maar ook werkte hij onlangs samen met het gerenommeerde Metropole Orkest en nu is er samenwerking met Alain Clark.

Miguel Sucasas Trio: Miguel Sucasas – Saxophones; Yussif Barakat – Double Bass; Owen Hart Jr – Drums

Miguel Sucasas is een jonge Spaanse muzikant, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij toert door Europa met zijn muziekprojecten en heeft twee muziekalbums met zijn originele muziek. Samen met zijn jazzband spelen ze eigen composities en ook enkele klassieke Jazz standards.

Pascal Janssen, trompet: Gelauwerd jazztrompettist uit Leiden. Zeer actief op de lokale scene sinds de jaren 90. Studeerde bij ons welbekende Haagse Jarmo Hoogendijk en Eric Vloeimans. Zijn invloeden zijn talrijk, bijvoorbeeld Freddie Hubbard en Woody Shaw, maar ook Radiohead, Piazzolla en Bach.

Valentina Rose: Valentina Rose neemt je mee terug in de tijd. Ze laat je door haar vintage uitstraling hunkeren naar het oude Parijs. Flaneer met haar langs de Seine om uiteindelijk neer te strijken in een fluwelen fauteuil om je te laten betoveren door haar verenwaaierdans. De songstress streelt je oren met muziek uit de jaren ’20, ’30 en ’40. Geïnspireerd door zangeressen, actrices en danseressen als Edit Piaf, Sally Rand en Gypsy Rose Lee. Met elegantie, humor, zachtheid en kracht viert ze met jou het leven en vrouwelijkheid.

Art by Surya:  Surya is een bevreidingskunstenares #liberatingartist ; Zij is geïnspireerd door rauwe, ongepolijste emoties en expressie. Deze emoties vindt zij onder andere in muziek. “Kunst is voor mij een expressie van de ziel en mijn werk is dus altijd een uiting daarvan” (Expressief abstract) ~ Surya. Zij zal ons meenemen in haar schilderkunst bij Papestraat Leeft.

Latin Fire Dragons: Raquel is een dansinstructeur uit Miami, Florida. Ze heeft al meer dan 18 jaar ervaring in lesgeven, en zal op Papestraat een uitvoering en dans workshop geven.

Trio Sisyphe: Guido Scur – Flute, Anastasiia Krivosheina – Viola, Yannos Toscas – Double Bass

Kamermuziekmilieu nieuw leven inblazen met het arrangeren van stukken voor de ongebruikelijke bezetting (fluit, altviool en contrabas) was het doel van artistiek leider Anastasii Krivosheinop: een ensemble met een breed stijlrepertoire.  In april 2021 had Trio SISYPHE een reeks succesvolle uitvoeringen met stukken van J.S. Bach, J.B. Vanhal en E. Schulhoff. Nu, met een uitgebreid repertoire gaan zij op toernee door Nederland. Ze bieden het publiek een informele sfeer, die uitnodigt tot een actieve rol als luisteraar. Het uiteindelijke doel van Trio SISYPHE is om een ​​breder publiek naar de wereld van klassieke muziek te trekken.“

Het belooft een gezellige dag te worden, in een van de gezelligste straten van Den Haag. Van harte welkom!

Dus volop belevenissen op de zaterdag en het is zeker nier de eerste keer dat Hofkwartier en het Zeehelden kwartier elkaar vinden. Den Haag Leeft! organiseert eendaagse muziekfestivals in verschillende straten en wijken in Den Haag met aandacht voor lokale ondernemers.
Het idee van het festival is om delen van de stad te verbinden en te ondersteunen die normaal niet vaak bezocht worden. Den Haag Leeft heeft als doel om lokale artiesten en lokale bedrijven te ondersteunen, en integratie te bevorderen door middel van muziek en cultuur.

Den Haag leeft kun je volgen via https://linktr.ee/leeftfestivals

Daarin zullen wij de artiesten aankondigen, de locaties aankondigen en andere updates plaatsen. Het programma is te vinden op Instagram: Den Haag Leeft (@denhaagleeft) en er worden flyers verspreid

Let op: Vanwege de huidige corona-omstandigheden kunnen de tijden van het evenement en de details van het evenement nog worden aangepast.

Tickets: Gratis
Tijd:12:00 – 21:00
Datum: 28-08-2021
Locatie: Papestraat Den Haag